Recomandari pentru weekend-ul 14-16 noiembrie

0
475

Aveți din ce alege în acest weekend fiindcă s-au anunțat evenimente garantate să satisfacă toate gusturile, de la spectacole de stand-up, la filme cu actori de excepție, la festivaluri de teatru și film, ba chiar sunt unele și pentru cei mici, și multe, multe expoziții! Și dacă, totuși, nimic nu va atrage îndeajuns încât să ieșiți din casă, noi va recomandăm și multe articole faine care vă țin la curent cu pulsul cultural internațional.

 

În weekend-ul acesta vizionăm în premieră…

 

Magic in the Moonlight – Magie în lumina lunii. Ultimul film al lui Woody Allen, care ne prezintă o poveste de dragoste între un escroc, magicianul chinez Wei Ling Soo (Colin Firth) şi o presupusă clarvăzătoare, Sophie (Emma Stone).

Northmen: A Viking Saga – Northmen. Saga vikingilor. Film de aventuri despre un grup de războinici vikingi cărora li se scufundă nava în apropierea unui teritoriu inamic. Salvarea lor este retragerea la tabăra unor triburi înrudite însă drumul până acolo este plin de pericole.

Eliza Graves. O revedem pe Kate Beckinsale într-un thriller despre un tânăr doctor repartizat la un azil de nebuni sub conducerea domnului Lamb (Ben Kinglsey), secondat de misterioasa Eliza Graves (Beckinsale). Însă, în acest azil, nimic nu e ceea ce pare.

The Good Lie – O minciună necesară. Reese Witherspoon joaca rolul lui Carrie Davis, o consilieră a agenţiei pentru forţa de muncă care ajută refugiaţi africani să se integreze în America.

Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? – Cu ce ţi-am greşit noi, Doamne?. Comedie franceză cu doi soţi, catolici practicanţi, care primesc o lovitură grea atunci când află că prima dintre fiicele lor s-a căsătorit cu un musulman, a doua cu un evreu şi cea de-a treia cu un chinez.

 

 

În weekend-ul acesta citim…

 

Un articol despre ceea ce ne-a atras de-a lungul timpului la posturile femeilor – model din industria modei realizat cu ocazia lansării cărţii tinerei fotomodel Coca Rocha, intitulată The Study of Pose: 1,000 Poses.

 

Și îl auzim pe poetul Alan Alexander Milne, creatorul ursulețului Winnie the Pooh, cum își citește poemul care, împreună cu ilustrațiile însoțitoare, a dat naștere personajului animat iconic.

 

The Jacket – un articol însoțit de ilustrații drăgălașe din care aflăm cum ne îndrăgostim de cărți.

 

Despre Căderea Zidului Berlinului comemorată pe 9 noiembrie și vizionăm 30 de poze care documentează evenimentele acelei zile. De asemenea, cei interesați să afle mai mult, sunt invitați la Cinepolitica Extra Time – 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, un festival de filme documentare despre Căderea Zidului. 

 

 

În weekend-ul acesta ascultăm…

 

Un playlist realizat de muzicianul Antony Hegarty cu piese despre feminism ce se vor regăsi în documentarul Turning care urmărește evoluția trupei lui Hegarty,  Antony and the Johnsons.

 

În weekend-ul acesta mergem la…

 

Spectacolul de Stand-up al lui Eddie Griffin care se anunţă a fi unul de excepţie.

Festivalul Respir Shakespeare ne aşteaptă la Clubul Ţăranului Român şi la Muzeului Minicipiului Bucureşti cu conferințe, proiecție de film, dar și câteva momente artistice precum un spectacol lectură și piese de teatru.

Les Films de Cannes a Bucarest care ne-au pregatit 6 proiecţii suplimentare la Cinema Elvira Popescu, între 13 şi 16 noiembrie – Winter Sleep, Leviathan, The Tribe, Maidan, Bridges of Sarajevo şi La Jaula de Oro

Săptămâna Filmului Maghiar la Bucureşti care îşi propune ca prin proiecţiile sale de documentare şi filme artistice să reflecte spiritul şi diversitatea cinematografiei maghiare actuale. Intrarea e libera.

Platforma Internaţională de teatru – Viitorul este feminin unde vom putea vedea piese de teatru create de femei – dramaturg străine şi vom putea urmări castingul pentru proiectul Cristinei Modreanu, câştigător al premiului norvegian Ibsen.

Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie dedicat atât spectacolelor pentru copii şi public tânăr, cât şi conferinţelor, workshop-urilor ,seminariilor si spectacolelor pentru adulţi.

KINOdiseea – Festivalul de film pentru copiial doilea eveniment cultural îndreptat către cei mici ce debutează în acest weekend şi care îi va distra cu o mulţime de filme şi activităţi.

Curaţenia de ToamnăDa! În acest weekend sunteţi invitaţi cu toţii, chiar şi cu copii, să ajutaţi la curăţarea Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză”, din Bucureşti.

UrbanEye Film Festival– un eveniment inedit cu proiecţii ce aduc în prim-plan o componentă a relației om-mediu care nu se bucură de o prea bună reputație: orașul.

TribalFestBucharest pentru cei ce adoră ritmurile orientale, africane sau spaniole şi dansatoarele exotice, îmbrăcate sumar, acest festival reuneşte dansatoare de Tribal Fusion din mai multe ţări, în acest weekend la Club Colectiv.

SPAŢIU EXPANDAT – Insider and Outsider – un program de artă publică având ca scop activarea spaţiului public urban prin intervenţii temporare ce variază de la sculptură sau instalaţie la performance.

INSTALAŢIE semnată de Zoltán Béla – expoziţie ce are în centru chiar problema instalării obiectului artistic într-un spaţiu dat, dialogul dintre formele arhitecturale care configurează spaţiul expoziţional şi formele plastice străine ale obiectelor expuse.

Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo, care ne promite interpretări de neratat şi atmosfere de neuitat bazate pe o varietate de compoziţii muzicale, de la clasici la contemporani, unele chiar inspirate de filmele lui Andrei Tarkovsky.

Festivalul de Muzica Veche,ce va reînvia pe scenă muzica şi coregrafia de epocă a Renaşterii şi a Barocului

Expoziţie ZILELE FILOSOFIEI 2014o expoziţie dedicată Istoriei Filosofiei cu planșe documentare despre cei mai renumiţi filosofi din Antichitate – Platon, Socrate, Aristotel, dar și din epoca modernă, precum și mari înţelepţi ai lumii orientale – Confucius, Siddharta Gautama Buddha. 

Evadează – Expoziţie de fotografie – expoziție de fotografie ce aparține artistei Cristina Pop şi care reprezintă o călătorie vizuală prin cele patru anotimpuri care invita publicul să evadeze din monotonia mediului citadin și să redescopere lumea fascinantă și plină de culoare a naturii.

Unscentun proiect din care va lua naștere un muzeu al parfumurilor cu totul special.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here