Recomandari pentru weekend-ul 11 – 13 aprilie

0
546

Weekendul acesta se anunţă plin. Must see & go: expoziţia Otto Dix, cele două concerte şi festivalul Cinepolitica. Aşteptăm impresii de la evenimente.

Vaccinare - Rovac

În cinematografe va fi lansată animația Rio 2. Filmul prezintă continuarea poveștii lui Blu și Jewel care își părăsesc pentru moment viața din Rio de Janerio pentru a porni într-o expediție în jungla amazoniană. Anne Hathaway, Jesse Eisenberg, Leslie Mann, Rodrigo Santoro, George Lopez și Jamie Foxx fac parte din distribuția filmului.

Cea de-a doua premieră cinematografică a săptămânii este Sabotage, filmul care îl readuce în prim plan pe Arnold Schwarzenegger. Pelicula prezintă povestea unei trupe de elită din cadrul Agenției Americane Antidrog, care primește o misiune-capcană ce conduce la asasinarea, rând pe rând, a membrilor trupei. Poţi citi recenzia noastră aici.

Pe parcursul acestui weekend are loc și Festivalul Internațional de Film CINEPOLITICA, dedicat scurtmetrajelor și lungmetrajelor cu tematică predominant politică. Filmele aduc în discuție probleme globale, controverse și decizii trecute care au influențat semnificativ cursul istoriei. 

Când vine vorba despre muzică, weekend-ul acesta îți recomandăm concertul de post-rock / ambiental God Is An Astronaut sâmbăta aceasta în Club Fabrica. God Is An Astronaut este una dintre cele mai intense și creative trupe de post-punk la nivel internațional, în prestațiile lor live, combinând muzica cu efecte vizuale complementare puternice. Prețul unui bilet este 35 de lei pe www.myticket.ro  sau 40 de lei la intrare, în seara evenimentului.

Tot sâmbătă, la Hard Rock Cafe va concerta Iyeoka, cântăreața americană de neo soul și funk jazz. Stilul ei muzical combină elemente R&B, soul, rock, hip hop și jazz cu versuri ale poeziilor sale. 

Cei care vor să aleagă teatrul trebuie să ştie că  piesa Fata din curcubeu, un spectacol ce cuprinde mărturisirile unei prostituate (Tania Popa) care isi expune întâmplările pornind din copilarie, până la întâlnirile clandestine cu clienții, se va juca vineri, de la ora 20:00, la Teatrul Național București (Sala Mică).

Tot vineri, de la ora 19:00, la Teatrul ACT poți urmări spectacolul Cont(r)ACTe. Piesa prezintă povestea Emei, o tânără absolventă, care descoperă la puțin timp după angajarea într-o multinaţională. 

Și la Unteatru, sâmbătă de la ora 19:00 se va juca piesa Poezia Visului semnată de Miriam Răducanu, al cărei singur protagonist este interpretat de Lari Giorgecu. Spectacolul îmbină poezia lui Emil Botta și muzica lui Franz Schubert cu artă teatrală.

În piesa Cel mai frumos roman din lume o scriitoare aflată în pană de inspirație este analizată de un psihiatru excentric. Sub aparenta acestei ședinte de terapie cele două personaje se unesc într-un joc al creației în care noi planuri ale realității se împletesc. Poți urmări spectacolul, duminică, la Unteatru de la ora 19:00.

Pentru acest weekend la categoria artă plastică îţi recomandăm expoziția de gravuri și litografii ale artistului Otto Dix, unul dintre cei mai importanţi reprezentanți ai noului obiectivism german, deschisă la Muzeul Național de Artă. Expoziția este deschisă între orele 10:00 si 18:00, iar tariful de intrare este 4 lei.

Dacă vrei să te relaxezi în buzz-ul unui târg tradiţional, printre produse autentice ţărăneşti, Târguri de Florii se vor deschide vineri la Muzeul Țăranului Român și la Hanul lui Manuc. Vei găsi obiecte realizate de meșteri populari, podoabe și artefacte din diferite zone ale țării, dar și diverse preparate culinare și dulciuri pentru toate gusturile. Biletul de intrare pentru târgul de la MȚR este 4 lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari este 2 lei, iar pentru târgul de la Hanul lui Manuc biletul costă 10 lei, dar poate fi folosit ca voucher de cumpărături.   

Citește întreg conținutul PostModern.ro,
creându-ți un cont gratuit.

SHARE
Articolul precedentFetitele. Rude sarmane – Papusarul necrutator
Următorul articolPillow Talk (1959) – Trailer
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.