Recomandari pentru weekend-ul 10-12 octombrie

0
800

În weekend-ul acesta se anunță multe blockbustere  la cinematografe pentru fanii filmelor de acțiune și continuă multe dintre evenimentele care au debutat săptămâna trecută așa că profitați de șansă, și mergeți să le vedeți.

 

În weekend-ul acesta vizionăm în premieră…

 

A Walk Among the Tombstones – Umblând printre morminte. Un nou thriller blockbuster cu Liam Neeson. De data aceasta, Liam este un fost polițist, devenit detectiv particular neautorizat care i se alătură unui traficant de droguri.

Q.E.D. Dramă românească în regia lui Andrei Gruzsniczki plasată în România anilor 80, despre un matematician care dorește să publice o lucrare științifică în străinătate. Acesta ascunde autorităților comuniste decizia sa, atrăgând asupră-și o serie de consecințe care vor schimba radical viață lui și a apropiaților săi.

The November Man – Nume de cod: Spionul de noiembrie. Pierce Brosnan revine pe marile ecrane într-un rol nu cu mult diferit de cel al lui James Bond. În The November Man, Brosnan joacă rolul lui Peter Devereaux, un fost agent CIA, rechemat în activitate pentru a o proteja pe Alice, un martor important, pentru a demonstra vinovăția unui oficial rus.

What If – Ce dacă. Daniel Radcliffe pare că face orice pentru a ieși din umbra rolului care l-a consacrat și îl regăsim tot mai des în comedii romantice. În Ce dacă, Radcliffe este Wallace, un fost student la medicină, dezamăgit în dragoste, care o cunoaște pe Chantry (Zoe Kazan). Ea îi răspunde cu același interes, deşi se află deja într-o relație. 

 

 

În weekend-ul acesta citim…

 

Câteva păreri despre reîntoarcerea pe micile ecrane a serialului lui David Lynch, Twin Peaks, după 25 de ani de la ultimul sezon, într-un articol de la The New Yorker.

 

Despre cartea Pen & Ink, de Isaac Fitzgerald si Wendy MacNaughton, care ne prezintă poveştile din spatele tatuajelor artiştilor, scriitorilor şi actorilor.

 

Şi ne amuzăm cu o bandă desenată de Corinne Maier şi Anne Simon despre viaţa şi moştenirea lui Karl Marx.

 

 

În weekend-ul acesta ascultăm…

 

Cele mai celebre melodii ale formaţiei The Ramones. Pe 8 octombrie s-a comemorat ziua punk-erului Johnny Ramone, fondatorul trupei, şi vă mai recomandăm şi un articol foarte interesant despre stilul lui aparte.

 

 

În weekend-ul acesta mergem la…

 

eXplore dance festival care continuă cu o mulțime de spectacole de dans contemporan, teatru sau performace-uri concepute de artiști autohtoni sau străini, precum și workshop-uri pentru adulți și copii pe aceste teme.

Festivalul E-Motional pentru a ne delecta cu cele mai noi tendințe în dans contemporan și performance. Pe lângă spațiile convenționale, se vor organiza spectacole și evenimente în apartamentele doritorilor din București. Iar cei interesați de teoria dansului contemporan, pot participa la prezentările și proiecțiile oferite de festival.

Vieți paralele – Secolul 20 văzut prin ochii Polițiilor Politice, festival de teatru ce se desfăşoară la Odeon, ale cărui piese au ca subiect viaţa în perioada regimurilor comuniste din România, Germania şi Cehia.

Cutia Pandorei – un eveniment inedit la care vom putea vedea filmul mut german Cutia Pandorei, acompaniat de Orchestra Națională Română.

Anim’est care ne-a pregatit cele mai bune filme de animație din țara și din străinătate, dar și cu workshop-uri și alte activități distractive cu personalități internaționale din domeniu.

Asia Fest – primul festival din România dedicat promovării valorilor culturale asiatice care ne aşteaptă în Piaţa Universităţii cu spectacole şi bunătăţi din Japonia, China, Turcia, India şi Coreea de Sud.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here