Recomandari pentru un weekend de vara – 26-28 iulie 2013

0
715

Bucureștiul se străduiește și în weekendul 26 – 28 iulie să ne țină ocupați pe aceia dintre noi care nu sunt în vacanță. Unii dintre noi poate chiar au rămas special în București special pentru festivalul – Rock The City la Romexpo. De departe cel mai important eveniment al weekendului, dar nu și singurul. Ne așteaptă și câteva premiere de film, un spectacol de teatru, un traseu pe la expozițiile care au rămas deschise și o petrecere la piscină.

 

Dacă ai așteptat până acum să-l revezi pe Hugh Jackman în rolul anti-eroului Wolverine, o poți face începând de vineri. Tot un film de acțiune, dar mai realist vine din Danemarca: Kapringen/ A Hijacking ne va spune o poveste cu și despre pirații din zilele noastre. Premierele sunt întregite de partea a doua a comediei Grown Ups, în care revin Adam SandlerSalma HayekSteve Buscemi sau David Spade.

 

Nu te tentează premierele? Îndreaptă-te atunci către Institutul Francez, pentru că la Cinema Elvira Popescu poți vedea sâmbătă și duminică de la ora 19:00 un film romantic semnat Leos Carax, cu Juliette Binoche și Denis Lavant (protagonistul din The Holy Motors): Les Amants du Pont-Neuf.

 

Daca te vei afla în zona Parcului Tineretului în weekend, poti trece si pe la Caravana Metropolis, unde vor fi proiectate în acest weekend A Royal Affair si Moonrise Kingdom. Citește recenziile Postmodern aici și aici.

Te-am invitat la film, dar dacă mergi la Rock The City, vei fi destul de ocupat sâmbătă și duminică, unde vor concerta nu numai Bullet For My Valentine și Rammstein, ci și Enslaved, Trivium, Heaven Shall Burn sau câteva trupe de metal din România. Programul și line up-ul complet le găsești aici.

 

La cafeneaua Godot ai ocazia să vezi sâmbătă o comedie de Lia Bugnar de care ți-am mai povestit – poți citi și recenzia Postmodern a spectacolului Noi 4.

La capitolul expoziții, îți reamintim că acestea sunt ultimele zile în care mai poți ajunge la The Human Body sau la Expoziția de Fluturi Tropicali Vii de la Muzeul Antipa, lucru valabil și pentru Comorile Chinei de la Muzeul Național de Istorie. Rămân deschise expoziția de grafică și design vintage de la MNAR semnată Lucian Bernhard, iar la MNAC te așteaptă, pe lângă Mircea Cantor, expoziția Good Girls, care reunește lucrările a 63 de artiste internaționale.

 

Ceva mai specială în această săptămână este ocazia de a merge la o petrecere la piscină, dublată de un performance muzical. Dacă te pasionează muzică electronică, probabil îi știi pe DJ-ii Todd Terje și Vakula care vor întreține atmosfera clubului La Plage (Otopeni).

 

Poiana Urbană continuă și în acest weekend, dar un pic mai altfel ca până acum:  sâmbătă și duminică, poți asista la meciurile din cadrul turneului de baschet Sport Arena Streetball (accesul este gratuit), pe lângă demonstrațiile de freestyle și concursurile de slam dunk. Ne așteaptă și un concert în cadrul evenimentului, susținut de Yellow & Friends.

SHARE
Articolul precedentFestivalul Strada Armeneasca
Următorul articolLe Ballon rouge/Balonul rosu (1956) – scurtmetraj complet
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here