Recomandări pentru weekend-ul 23-25 ianuarie

0
552

Am trecut și de Blue Monday, cea mai deprimantă zi din an, și e vremea să ne distrăm! Weekend-ul acesta avem parte de o sărbătoare națională, păcat că pică sâmbăta, dar și de prima premieră și inaugurarea noului sediu al teatrului de operetă Ion Dacian. Pentru cei care nu au prins bilete la Fantomă de la operă, noi vă recomandăm alternative.

 

În weekend-ul acesta vizionăm în premieră…

 

American Sniper– Lunetistul American.  Regizat de Clint Eastwood, filmul urmăreşte peripeţiile lui Chris Kyle (Bradley Cooper) din timpul anilor petrecuţi în slujba Marinei Militare, fiind considerat unul dintre angajaţii cu potenţial.

Unbroken – De neînvins. Inspirat din povestea adevarată a lui Lou Zamperini (Jack O’Connell), un fost alergător olimpic și erou în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, urmărește perioada în care acesta a fost nevoit să supraviețuiască timp de 47 de zile fără mâncare și fără apă după ce  avionul său s-a prăbușit în Oceanul Pacific.

Mortdecai. Personajul eponim, interpretat de Johnny Depp, trebuie să treacă de ruși, agenți MI5 și teroriști pentru a pune mâna pe un tablou care conține cifrul unui seif al naziștilor.

Mommy– Mami. Una dintre peliculele intrate în competiţia pentru Palme d’Or, are ca subiect relaţia unei mame cu fiul ei agresiv, relaţie în care se va implica şi o femeie abia mutată în apropierea casei lor. Pentru cei care vor sa traga cu ochiul la ce se petrece in film, avem o recenzie.

Big Hero 6- Cei 6 super eroi. Povestea se va desfășoara într-o metropolă ficțională, San Fransokyo și-l va avea în prim plan pe Hiro Hamada, un copil-minune de 14 ani care creează un robot luptător cu numele de Baymax.

 

În weekend-ul acesta citim…

 

Sfaturi pentru ceaşca perfectă de cafea… de la George Orwell.

 

Lista de rezoluţii a lui Johnny Cash

 

Despre fotografiile lui Gabriele Galimberti, cu gazdele sale din toata lumea întâlnite via Couchsurfing.

 

În weekend-ul acesta ascultăm…

 

Soundtrack-ul filmului Fantoma de la Operă ca pregătire pentru premiera din acest week-end.

 

În weekend-ul acesta mergem la…

 

ALT AER – Jan Švankmajer & Grupul Suprarealiştilor Cehi şi Slovaci, care ne aduce în premieră în România lucrări ale celor mai importanţi artiști suprarealiști din Cehia și Slovacia.

Minunata lume a basmelor şi poveştilor – expoziţie la MNIR unde copii şi părinţi vor putea vedea sute de ilustraţii care au înfrumuseţat lumea copiilor începând cu secolul al XIX-lea şi continuând cu anii ’60 şi ’80.

Premiera – Fantoma de la Opera– spectacol ce marchează şi inaugurarea noului sediul Al Teatrului de Operetă Ion Dacian.

Cugetări Telurice. Expoziţie cu şapte artişti in viziunea cărora teluricul poate fi exprimat prin simboluri ce unesc partea mundană a naturii umane cu latura spirituală, îmbinând culoarea expansivă, linia dezinvoltă, corporalitatea, ludicul şi căutarea unui sens interior.

Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule? piesă de teatru de Cătălin Ştefănescu după romanul Moromeţii. Regizată de Alexandru Dabija, în piesa îi regăsim pe Marcel Iureş şi George Mihăiţă.

”Zic Zac” de Andrea Gavriliu, rezemată de Ștefan Lupu. Spectacol de dans contemporan despre etapele unei relaţii conceput de Andrea Gavriliu.

Reflection by Lightwave Theatre. Piesa de teatru cu păpuşi pentru adulţi în care un bărbat şi o femeie vor să regăsească tocmai în grădina casei paradisul pierdut al armoniei din trecut.

”Sub geana mării” de Mișa Șerban. Pornind de la textele lui Cehov, Mișa Șerban ne aşteaptă cu o creaţie teatral-coregrafică ce se concentrează pe sensibilitatea personajelor feminine ale acestuia.

Squanderers / Risipitori  expoziţie într-un spaţiu neconvenţional de artă contemporană.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here