Premium Rush – adrenalina pe bicicleta

0
1118

Adrenalina, biciclete, strazi aglomerate new yorkeze, filmari extrem de bine alese cu scene de tipul reality show combinate cu unele slow motion, Joseph Gordon-Levitt  sau, pe scurt, Premium Rush

Povestea este relativ simpla: Wilee este unul dintre cei peste 1500 de curieri biciclisti din Manhattan care-si risca viata folosind o bicicleta fara frane. Tanarul, un fost student la Drept care a ales bicileta in detrimentul costumului, este angajat de chinezul Nima sa transporte un colet in cealalta parte a orasului. Pachetul valoros trezeste interesul unui detectiv corupt din New York, Robert Monday care, din nevoia de bani,  il urmareste pe Wilee prin tot orasul pentru a captura pachetul.  Rezultatul este un film de actiune in care uiti complet de scenariu pentru ca totul se concentreaza asupra bicicletelor si a drumului, iar adrenalina pompeaza din plin.

Cu exceptia unor cadre cam lungi si usor confuze, actiunea si intensitatea urmaririlor cu biciclete din Premium Rush iti creeaza senzatia ca nu se vor opri niciodata. Adrenalina este amplificata in primul rand de modul de filmare: Premium Rush a fost filmat precum Triple Rush, seria de documentare TV despre curierii biciclisti din New York (mai multe din cadrele si personajele productiei de televiziune apar si in acest film), In plus, adrenalina este amplificata si de faptul ca scenele reusesc sa surprinda aglomeratia strazilor din New York. Iar cele cateva scena filmate in slow motion iti aduc aminte de Fight Club, dandu-ti senzatia ca  te afli in mintea lui Wilee si trebuie sa decizi foarte repede ce drum sa alegi ca sa nu intri in coliziune cu un taxi sau cu un pieton.

Regizorul David Koep a facut o treaba buna mai ales prin alegerea modului de filmare, a locatiilor si a actorului principal, Joseph Gordon-Levitt – care face din nou un rol bun, ca si in The Dark Knight Rises si Looper (in 2012).

Galerie video

SHARE
Articolul precedentTom Sawyer – Trailer
Următorul articolLe Magasin des suicides – trailer
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here