Premiile Oscar 2013 – Filmele nominalizate

0
826

Nominalizarile din acest an la premiile Oscar sunt in medie mai bune decat cele de anul trecut: filmul lui Steven Spielberg, Lincoln, a primit cele mai multe nominalizari – 12, urmat de fantezia lui Ang Lee, Life of Pi – 11 nominalizari si Silver Linings Playbook – 8 nominalizari. Filmul lui Ben Affleck, Argo a fost nominalizat de 7 ori, la fel ca si Les Miserables

 

Daca ar fi sa ne uitam dupa filme interesante, Holy Motors nu e de gasit, Amour a primit 5 nominalizari (pentru cel mai bun film, cel mai bun film intr-o limba straina, regie, scenariu si actrita in rol principal). Filmul lui Tarantino, Django Unchained, a fost nominalizat de 5 ori, in timp ce actorul Christoph Waltz este din nou nominalizat dupa rolul din Inglorious Basterds. In 2009, Waltz a castigat, sa vedem ce se va intampla in 2013.

 

Trei actori din The Master, filmul lui Thomas Paul Anderson, autorul There Will Be Blood si Magnolia,  au fost nominalizati pentru rolurile lor: Joaquin Phoenix – pentru cel mai bun actor intr-un rol principal, Philip Seymour Hoffman – pentru rol secundar, la fel ca si actrita Amy Adams.

 

Animatia lui Tim Burton pe care o asteptam si pe ecranele din Romania, Frankenweenie, a fost si el nominalizat, dar doar o singura data, pentru cel mai bun film de animatie.

Filmul lui Wes Anderson, Moonrise Kingdom, este nominalizat pentru cel mai bun scenariu (scris de Anderson impreuna cu Roman Coppola), iar pelicula despre Hitchcock a primit, dezamagitor pentru el, o singura nominalizare si aceea pentru machiaj… 

 

Iata si nominalizarile pentru categoriile cele mai importante de la Oscar:

 

Oscar pentru cel mai bun film: Amour, Life of Pi, Argo, Lincoln, Beasts of the Southern Wild, Silver Linings Playbook, Django Unchained, Zero Dark Thirty si Les Miserables.

 

Cel mai bun actor: Daniel Day-Lewis ("Lincoln"), Hugh Jackman ("Les Miserables"), Denzel Washington ("Flight"), Joaquin Phoenix ("The Master") si Bradley Cooper ("Silver Linings Playbook").

 

Nominalizarile pentru cea mai buna actrita: Quvenzhané Wallis ("Beasts of the Southern Wild"), Jessica Chastain ("Zero Dark Thirty"), Jennifer Lawrence ("Silver Linings Playbook"), Naomi Watts ("The Impossible") si Emmanuelle Riva ("Amour").

 

Cel mai bun actor intr-un rol secundar:  Tommy Lee Jones ("Lincoln"), Robert De Niro ("Silver Linings Playbook"), Philip Seymour Hoffman ("The Master"), Alan Arkin ("Argo") si Christoph Waltz ("Django Unchained").

 

Cea mai buna actrita intr-un rol secundar: Sally Field ("Lincoln"), Amy Adams ("The Master"), Anne Hathaway ("Les Miserables"), Helen Hunt ("The Sessions") si Jacki Weaver ("Silver Linings Playbook").

 

Cel mai bun regizor: Spielberg ("Lincoln"), Zeitlin ("Beasts of the Southern Wild"), David O. Russell ("Silver Linings Playbook"), Ang Lee ("Life of Pi") and Michael Haneke ("Amour").

 

Dincolo de dealuri, aflat pe lista scurta pentru nominalizarile la Oscarul pentru cel mai bun film strain, nu a reusit sa fie nominalizat. In schimb Amour, Kon-Tiki, No, A Royal Affair si War Witch au fost nominalizate.

SHARE
Articolul precedentNominalizarile la Oscar 2013
Următorul articolMovie 43
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here