John Malkovich la Bucuresti in cadrul Festivalului George Enescu 2013

0
917

Ediţia din 2013 a Festivalului George Enescu va include în programul său o reprezentaţie de excepţie a cameleonicului actor american John Malkovich. Nominalizat la premiile Oscar pentru rolurile din Locuri în inimă/Places in the Heart (1984) şi În bătaia puştii/In the Line of Fire (1993), Malkovich a fost cooptat de regizorul Michael Sturminger pentru complexul proiect artistic The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer. Premiera spectacolului a avut loc în Viena, în 2009, acesta fiind jucat ulterior pe scenele din întreaga lume.

Aşa cum îl anunţă titlul, spectacolul are la bază autobiografia unui ucigaş în serie, austriacul Jack Unerweger. Condamnat în 1974 la închisoare pe viaţă pentru crimă, Unerweger a început în perioada detenţiei să-şi scrie memoriile, dar şi să compună o serie de piese de teatru. Eliberat pentru bună purtare la insistenţa intelectualilor vienezi, convinşi de talentul său literar, Unerweger va fi angajat ca jurnalist şi va călători în diverse oraşe ale lumii, lăsând în urmă, pe lângă texte valoroase, noi şi noi victime..

John Malkovich îl va interpreta pe Unerweger într-un performance care îmbină teatrul cu live reading-ul, pe o coloană sonoră elaborată, încorporând compoziţiile unor Beethoven, Mozart, Carl Maria Von Weber etc. Aclamata prestaţie a lui Malkovich este completată de cea a sopranelor Laura Aikin şi Kirsten Blaze.

Spectacolul va avea loc nu la Sala Palatului, cum s-a crezut inițial, ci într-o sală mult mai mică, la Ateneul Român, iar biletele costa 70 sau 80 lei, în funcție de categoria biletului.  Pentru acces puteți cumpăra și abonament pentru categoria din care face parte spectacolul – Recitaluri și concerte camerale, la pretul de 700 sau 800 lei.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentBroken City
Următorul articolAngela GHEORGHIU – Si mi chiamano Mimi – La Bohème – Puccini
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here