Pasolini

0
512

Este deja confirmat: cunoscutul actor Willem Dafoe se va reuni cu regizorul-scriitor Abel Ferrara pentru a da naştere unui film despre influentul regizor, romancier, poet şi filosof Pier Paolo Pasolini.

Denumit simplu Pasolini, filmul îşi propune să spună povestea ultimei zile din viaţa regizorului italian printr-un caleidoscop de imagini legate de viaţa, fanteziile, filmele şi proiectele sale.

Pasolini a fost ucis înainte de lansarea controversatului său film Salò, sau Cele 120 De Zile ale Sodomei. Pe 2 noiembrie 1975, a fost găsit mort, bătut şi călcat în repetate rânduri cu propria maşină. Crima a fost pusă pe seama lui Giuseppe Pelosi, un adolescent al străzii, dar în 2005 tânărul îşi retrage mărturisirea, susţinând că o semnase sub presiunea ameninţărilor de violenţă asupra familiei sale.

Filmul va marca cea de a patra colaborare dintre Dafoe şi Ferrara, completând o listă de precedente reuşite ca: 4:44 Ultima zi pe Pamant, Go Go Tales şi New Rose Hotel. Casa de producţie franceză Capricci Films a semnat deja pentru producţia filmului ce urmează să fie turnat la sfârşitul acestui an. 

Ferrara va trece la mult aşteptatul film biografic îndată ce va termina producţia filmului Welcome to New York, bazat pe recentul scandal sexual în care a fost implicat politicianul francez Dominique Strauss-Kahn.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here