Parade’s End

Unde: Ford Madox Ford
0
718

Dacă îţi plac prestaţiile actorilor britanici şi filmele de epocă, miniseria Parade’s End s-ar putea să-ţi stârnească interesul. În decorul elegant al epocii victoriene se desfăşoară legăturile tensionate din interiorul unui triunghi amoros format din Chripstopher, un aristocrat cu maniere conservatoare, Sylvia, soţia lui seducătoare, dar şi o expertă în arta manipulării, şi o sufragetă care îşi face loc în breşa din căsnicia lor plină de infidelităţi. Rolul aristocratului i-a fost oferit lui Benedict Cumberbatch, apreciat de fanii serialelor cu Sherlock Holmes, dar şi de cei impresionaţi de trăsăturile tipice unui personaj britanic excentric şi rece, în stilul nobililor de altădată, aşa cum sunt prezentaţi în literatura clasică. Lui i se alătură actriţele Rebecca Hall, în rolul Sylviei, şi Adelaide Clemens, în rolul sufragetei Valentine.

Miniseria compusă din cinci episoade are la bază o tetralogie scrisă de Ford Madox Ford, care se petrece în perioada marilor schimbări sociale aduse de Primul Rzboi Mondial, care îl va forţa pe  Christopher, ajuns pe front, să aleagă între manipulatoarea Sylvia şi tandra Valentine. Deşi realizează că nu este decât un pion în planurile Sylviei de a-i asigura copilului ei cu paternitate incertă un părinte înstărit, Christopher este prins în căsnicia nefericită din cauza unor principii conservatoare având ca urmări respectarea datoriei faţă de fidelitatea conjugală, sacrificându-şi fericirea. Abia când o cunoaste pe Valentine, o sufragetă vizionară pentru epoca ei, paienjenişul intrigilor ţesut de Sylvia pare să se destrame, deşi eforturile ei de a-l recâştiga pe Christopher după ce se întoarce de pe front amână răspunsurile clare, promiţând un final tensionat şi imprevizibil.

Parade’s Enda fost realizat în 2012, în urma unei colaborări dintre BBC şi HBO, şi a primit şase nominalizări la Premiile BAFTA, câştigând la categoria dedicată celor mai bune costume. Pe lângă designul costumelor, foarte apreciate de cei pasionaţi de istoria modei, Prade’s End impresionează şi datorită scenelor picturale, ce redau atmosfera oraşelor europene de la începutul secolului trecut şi eleganţa conacelor englezeşti.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here