Noaptea Lunga a Filmelor Scurte – ShortsUP, editia 2016

0
1587
Unde: Pavilionul Central Romexpo

Cand: 02 Jul - 03 Jul 2016 Ora:21:00

Evenimentul Noaptea Lungă a Filmelor Scurte a devenit deja o tradiţie pentru cinefilii nonconformişti. Ediţia de anul acesta va aduce o selecţie de 28 de scurtmetraje, care vor fi proiectate de la 9 seara până la 5 dimineaţa. Maratonul filmelor scurte va începe în ziua de 2 iulie 2016 şi va avea loc la Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti. Filmele incluse au fost distinse cu premiul Oscar sau Cesar, sau au impresionat juriul de la Sundance şi Cannes.

Cele mai aşteptate scurtmetraje sunt marele câştigător al premiului Oscar în 2016, Bâlbâitul (r. Benjamin Cleary, Marea Britanie, 2015), o ficţiune emoţionantă despre singurătate şi curaj, O noapte în Tokoriki (r. Roxana Stroe, România, 2016), despre o petrecere dintr-o discotecă sătească, sfârşită cu o surpriză de proporţii, şi care a primit premiul special al secţiunii Generation 14plus la Berlin Film Festival şi Premiul Zilelor Filmului Românesc al secţiunii Scurtmetraj la TIFF 2016, şi comedia neagră Prânzul de duminică (r. Celine Devaux, Franta, 2015), câştigătoare a premiului Cesar pentru animaţie.

Cele 28 de filme din 15 ţări au fost incluse în selecţia oficială a maratonului. După ce au primit validarea marilor jurii internaţionale, acestea urmează a fi votate de publicul maratonului în cadrul competiţiei ShortsUP Audience Award. Pe parcursul nopţii, spectatorii vor avea rolul juriului şi misiunea de a alege cel mai bun film al anului, ce va fi distins cu un premiu de 1500 Euro. Votul se va desfăşura exclusiv digital, pe site-ul ShortsUP, pe durata proiecţiilor, dar şi 24 de ore după terminarea evenimentului.

Preţul unui bilet este de 35 de lei în perioada Pre-Sale (21 iunie – 2 iulie) şi 40 de lei la faţa locului, în limita locurilor disponibile. Biletul include accesul la o noapte întreagă cu scurtmetraje premiate, instalaţii video, food-court cu live cooking şi experienţe culinare artizanale. Biletele pot fi achiziţionate de pe site-urile MyTicket, Eventbook şi Eventim.

 

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here