Mood Indigo

0
686

Mood Indigo, a cărui lansare europeană este programată pentru sfârşitul lunii aprilie, reprezintă mult-aşteptata ecranizare a romanului Spuma zilelor, opera prozatorului şi muzicianului francez Boris Vian.

Cartea este una dintre cele mai apreciate opere de literatură franceză modernă, prin subiectul deosebit, o poveste de dragoste ieşită din tipare, tristă, înţesată de simboluri şi metafore suprarealiste. Într-o lume în care se poate călători pe nori roz, Colin (Romain Duris), tânăr, bogat şi inventator al pianului care face cocktailuri, nu-şi doreşte altceva decât să se îndrăgostească. Cu ajutorul bucătarului său Nicolas și al lui Chick, cel mai bun prieten, Colin o întâlnește pe Chloe (Audrey Tautou), întruchiparea unui cântec al lui Duke Ellington. La scurt timp după nunta lor, Chloe află că suferă de o boală cel puţin neobişnuită: un nufăr începe să îi crească în plămâni, ameninţându-i viaţa. Ruinat de cheltuielile medicale, Colin recurge la metode din ce în ce mai disperate pentru a salva viaţa iubitei.

Filmul este regizat de Michel Gondry (Eternal Sunshine of The Spotless Mind, La science des reves) şi promite a fi un autentic festin vizual, pe măsura frumuseţii stilistice a cărţii scrise de Boris Vian.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here