Les Films de Cannes a Bucarest 2016– Cele mai bune filme ale sectiunii Un Certain Regard

0
1341
Unde: CinemaPRO, Sala Auditorium (Muzeul National de Arta), Cinema Elvira Popescu, Studio Horia Bernea (Muzeul Taranului)

Cand: 14 Oct - 23 Oct 2016

Pentru cei interesaţi de cele mai bune filme ale secţiunii Un Certain Regard, organizatorii evenimentului Les Films de Cannes a Bucarest vor aduce în România patru pelicule apreciate de juriul marelui festival. Aşadar, între 14 şi 23 octombrie veţi putea viziona în premieră: The Happiest Day in the Life of Olli Mäki (marele câştigător al secţiunii, regizat de finlandezul Juho Kuosmanen, invitat special la Bucureşti), Harmonium (r. Kôji Fukada), La Tortue Rouge (r. Michael Dudok De Wit), Hell or High Water (r. David Mackenzie) şi Voir du Pays/The Stopover (care a primit premiul pentru cel mai bun scenariu).

The Happiest Day in the Life of Olli Mäki, unul dintre cele mai bune filme ale ediţiei din 2016 şi devenit propunerea Finlandei pentru Oscar, este povestea unui boxer din anii ’60, care pendulează între carieră, eforturile de a slăbi şi trăirile bulversante specifice primei îndrăgostiri. Regizorul Juho Kuosmanen, remarcat prin scurtemtrajele premiate la marile festivaluri europene, a realizat de data aceasta un lungmetraj care va fi mai ales pe placul nostalgicilor, deoarece The Happiest Day in the Life of Olli Mäki este un film alb-negru. Criticii de la Variety îl consideră un debut remarcabil despre inocenţa pierdută, lăudând calităţile vizuale şi jocul actoricesc.

THE HAPPIEST DAY IN THE LIFE OF OLLI MÄKI Trailer | Festival 2016

LYTE video

Câştigătorul premiului pentru scenariu al secţiunii Un Certain Regard este Voir du Pays/The Stopover. Filmul regizat de Muriel şi Delphine Coulin prezintă dramele femeilor intoarese de pe frontul din Afganistan şi care au încercat să se readapteze în societate pe timp de pace.


LYTE video

Pentru cinefilii dornici să vadă un crime thriller consistent, aşa cum se făcea odată, adică prin anii ’70, organizatorii au pregătit Hell of High Water. Filmul lui David Mackenzie are la bază aventurile a doi fraţi care vor să jefuiască banca de la care au împrumutat banii folosiţi pentru a salva ferma părinţilor. Actorii Jeff Bridges, Chris Pine şi Ben Foster demonstrează cum datoria faţă de banca poate fi achitată…tot cu banii aceleiaşi bănci, dar obtinuţi fără clasicele formulare.

HELL OR HIGH WATER - Official Trailer HD

LYTE video

Cinefilii având gusturi exotice atunci când aleg un thriller se vor putea bucura de filmul distins cu Premiul Juriului, regizat de japonezul Koji Fukada. Harmonium îţi arată cum îşi poate face loc un fost deţinut în familia celui mai bun prieten. Filmul este descris într-un articol din publicaţia The Hollywood Reporter drept o dramă care începe neobişnuit şi se termină şocant.


LYTE video

La Tourtue Rouge, animaţia care a impresionat juriul de la Cannes, nu mai are nevoie de reclamă pentru cei familiarizaţi cu bijuteriile vizuale realizate în studioul Ghibli, al lui Hayao Miyazaki. Regizată de olandezul Michael Dudok (care a primit un Oscar în 2000 pentru scurtmetrajul Pere et fille), animaţia prezintă viziunea alegoric-existenţialistă asupra unui naufragiu. Imaginile picturale ale unei insule tropicale populate de broaşte ţestoase, crabi şi păsări vor simboliza de fapt o trecere prin vârstele unei existenţe umane.

LA TORTUE ROUGE (Official Trailer)

LYTE video

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here