Jessica Chastain – actrita anului 2011

0
2065

Jessica Chastain merita remarcata pentru rolurile realizate in 2011, in concurenta doar cu Michael Fassbender pentru numarul si diversitatea personajelor jucate. Singura diferenta dintre ei este ca Jessica Chastain a fost mai norocoasa, fiind remarcata si de Academia Americana printr-o nominalizare la Oscar pentru rolul secundar din The Help. Sper sa si castige.

Cum a reusit sa filmeze 7 roluri anul trecut? Datorita recomandarilor primite de la colegii de platou. Astfel Al Pacino, alaturi de care Jessica Chastain a jucat pe scena in piesa Salome a lui Oscar Wilde, a recomandat-o regizorului Terrence Malick, care a distribuit-o in The Tree of Life (Marele Premiu la Cannes anul trecut). Apoi Malick a prezentat-o lui Steven Spielberg si lui Jeff Nichols. Compania lui Spielberg a fost cea care a produs The Help, pe cand Jeff Nichols a regizat Take Shelter. In schimb, actorul Sam Worthington, cu care Jessica Chastain a jucat in The Debt, a recomandat-o pentru rolul din Texas Killing Fields. Etc.

Schimbandu-si lookul si culoarea parului, dar si personalitatea, a devenit aproape de nerecunoscut de la rol la rol. Probabil este ajutata si de faptul ca nu are o infatisare care sa se impuna dramatic, ea insasi spunand: I'm not the girl that would walk into the room and everyone goes, "Oh!"

Jessica Chastain este primul copil din cei cinci ai unei familii americane modeste care a urmat o facultate (si nu oricare, ci Julliard). Este o roscata pistruiata de 30 de ani cu un fizic fragil si 1.63cm, cu o voce delicata, aproape soptita. Iata rolurile din 2011:

The Debt

In acest film este versiunea mai tanara a personajului lui Helen Mirren, interpretand rolul unei tinere agente a Mosadului aflata in 1965 intr-o misiune de extragere din Germania estica a unui nazist. Jessica Chastain joaca rolul unei tinere foarte serioase si barbatoase, in ciuda gropitei din barbie. Pentru rol, Jessica a studiat expresiile corporale si faciale ale lui Helen Mirren in filmele ei de inceput.

Coriolanus

In filmul semnat de Ralph Fiennes, Coriolanus, este sotia unui militar intransigent si inadaptat pentru compromisurile vietii publice. Virgilia traieste multe perioade de despartire de sotul ei plecat la razboi si  trebuie sa faca fata fricii de a nu-l pierde.

 

The Tree of Life

Aici este sotia lui Brad Pitt, dar mai ales mama prin excelenta. Mai mult decat atat ea sugereaza in film un rol cu adevarat "larger than life", este "mama natura".

The Help

In The Help, este o blonda sudista foarte sexy, care eclipseaza prin jocul ei tot restul distributiei. Transformarea fizica si de comportament este uimitoare, fiind aproape de nerecunoscut. 

Texas Killing Fields

Cel mai slab film in care Chastain a jucat in 2011 este Texas Killing Fields. Dupa personajul de neajutorata din The Help, Jessica Chastain face aici rolul unui politist cu multa vointa si cu trasaturi de comportament dure.

Take Shelter

New York Times noteaza ca desi rolul cel mai evident ar fi trebuit sa fie cel al lui Michael Shannon, in personajul unui barbat care isi pierde mintile, inima filmului este de fapt Jessica Chastain in rolul de sotie a acestuia.

Wilde Salome

In filmul regizat de Al Pacino, Jessica Chastain o interpreteaza chiar pe pasionala Salome, in ecranizarea celei mai controversate opere a lui Oscar Wilde, Salome. Filmul a urmat productiei teatrale a piesei, in care de asemenea Jessica a jucat.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here