Jeannette, the Childhood of Joan of Arc – De la Cannes la Bucharest International Experimental Film Festival 2018

0
651
Unde: Cinema Muzeul Taranului, Cinema Elvire Popesco

Cand: 26 Mar - 29 Mar 2018 Ora:20:00

Pelicula Jeannette, the Childhood of Joan of Arc va deschide ediţia din 2018 a Bucharest International Experimental Film Festival, pe data de 26 martie, de la ora 20:00, la Cinema Muzeul Ţăranului. Încă o proiecţie a fost programată pentru data de 29 martie, de la ora 18:30, la Cinema Elvire Popesco.

Noul film al regizorului Bruno Dumont (P’tit Quinquin, Ma Loute) va fi proiectat ca urmare a parteneriatului dintre BIEFF şi celebra secţiune Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de la Cannes. Jeannette, the Childhood of Joan of Arc rescrie într-o manieră neconvenţională povestea Ioanei d’Arc, transformând evenimentele din copilăria ei într-un musical.

 Acţiunea filmului se petrece în anul 1425, când Ioana d’Arc, pe atunci o copilă, îşi descoperă menirea -- aceea de a se dedica salvării Franţei în timpul Războiului de 100 de ani. Nimic nu a descurajat-o, nici măcar opiniile ferme ale calugăriţelor pentru care visul copilei părea ceva nebunesc şi periculos.

Imaginată de Bruno Dumont, povestea celei care a devenit una dintre marile eroine ale poporului francez este o fantezie insolită din care nu lipsesc dansul şi peripeţiile. Nu întâmplător, în publicaţia Cinema Scope, acest film a fost descris astfel: Situându-se undeva între Monty Python şi Headbangers Ball, Jeannette, the Childhood of Joan of Arc constituie o sinteză neaşteptată a intereselor disparate şi a obsesiilor cineastului francez. […] Bruno Dumont este la originea unora dintre cele mai captivante şi vii filme din lume la ora actuală.

Bruno Dumont a fost laudat datorită modului în care îmbină simboluri aparţinând unor epoci diferite. Vei descoperi estetica unui musical vintage în care sunt integrate elementele culturii rock, coregrafia majoretelor şi muzica techno-metal. De altfel, coloana sonoră insolită şi originală este rezultatul colaborării dintre Bruno Dumont şi artistul francez multi-instrumentalist Igorrr.

Poţi cumpăra bilete de pe Eventbook sau din librăriile Kyralina şi Humanitas. Preţul unui abonament este de 90 lei (60 lei pentru studenţi). Poţi opta pentru oferta de 5 bilete, pentru care platesti 40 lei (30 lei dacă eşti student). Preţul unui bilet variază între 12 lei (8 lei pentru studenţi) şi 15 lei (10 lei pentru studenţi) – proiecţiile speciale. Studenţii UNATC şi UNARTE au intrare liberă, pe baza legitimaţiei, în limita locurilor disponibile, la proiecţiile de competiţie şi programele tematice.

Jeannette - Exclusive Trailer

LYTE video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here