Gomera – Noul film al lui Corneliu Porumboiu

0
772

În februarie 2018, Corneliu Porumboiu a început filmările pentru noua sa peliculă, a cărei acţiune te va purta din România până în insula spaniolă denumită La Gomera.

Motivul care l-a determinat pe Corneliu Porumboiu să aleagă La Gomera este reprezentat de interesul pentru ancestrala formă de comunicare păstrată în acest loc. Aceasta formă de comunicare include şi limbajul El Silbo, care permite o transmitere a mesajelor prin intermediul fluieratului. Poliţistul Cristi (personajul central) încearcă să înveţe limbajul El Silbo pentru a-l elibera pe Szolt, un afacerist controversat, încarcerat în Bucureşti. În film îi vei putea vedea pe Vlad Ivanov, Rodica Lazăr, Sabin Tambrea şi Catrinel Menghia.

Corneliu Porumbiu declară despre Gomera: Filmul se concentrează pe o posibilă folosire a limbajului ancestral, El Silbo, într-o lume în care comunicarea a devenit din ce în ce mai controlată, cu un conflict direct între verbal şi non-verbal. În urmă cu câţiva ani am descoperit un documentar despre El Silbo. Acest limbaj fascinant, aflat pe cale de dispariţie, folosit din nou pe insula La Gomera, m-a inspirat şi motivat să scriu această poveste.

Filmul va intra în cinematografele din România în 2019.

Citeşte şi Câini – Stai cuminte, Poliţia!

Caini – Stai cuminte, Politia!

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here