20 Filme Disney Plus de neratat

0
2302
top filme disney plus

Disney Plus nu înseamnă doar filme SF și filme din universul Marvel. Am descoperit cu plăcere multe filme bune în colecția Disney Plus România, dintre care un număr respectabil de filme la care nu avusesem acces până acum. Ar mai fi de adăugat calitatea extraordinară a imaginii Disney Plus. Dacă veți încerca, ne veți da dreptate… Iată recomandările noastre de filme Disney Plus.

1. The Eyes of Tammy Faye (2021)

the eyes of tammy faye filme disney plusUn film biografic în care Jessica Chastain face un rol mare, pentru care a primit în acest an Oscarul pentru rol principal feminin. Tammy Faye este o evanghelistă ce construiește, împreună cu soțul ei, jucat de Andrew Garfield, un imperiu media religios. Mai pe românește, lansează un canal de televiziune în care discută teme religioase. Filmul o urmărește pe Tammy din copilărie, până în momentul în care imperiul cade, în urma unui scandal.

Energia și căldura lui Tammy Faye trec ecranul, convingându-vă să urmăriți această dramă fun până la final. În același timp, kitsch-ul celor două personaje, prezent în fiecare scenă, devine un personaj în sine. Ajungi să-l privești cu fascinație, ca un spectacol de bâlci 🙂

Poți vedea The Eyes of Tammy Faye numai pe Disney Plus.

2. Death on The Nile (2022)death-on-the-nile-filme 2022

Un film polițist, al doilea din seria de ecranizări realizate de Kenneth Branagh după Agatha Christie. Nouă ne-a plăcut mai mult față de prima producție din 2017, Murder on The Orient Express, care e de asemenea disponibil pe Disney Plus România. Kenneth Branagh revine în rolul detectivului Hercule Poirot care investighează crimă după crimă la bordul unui vas de croazieră de pe Nil. În film joacă și Annette Bening, dar și două dintre starurile momentului de la Hollywood, Gal Gadot și Armie Hammer, dar și Emma Mackey pe care o știi din Sex Education, Russell Brand și Rose Leslie din Downton Abbey și Game of Thrones.

Dacă vrei să vezi un film cu patină vintage și aer exotic, cu mister cât cuprinde, atunci Death on The Nile este pentru tine. E unul din filmele din 2022 cele mai distractive de urmărit, un film care te atrage în poveste și te duce departe-departe, în alte timpuri și pe alte meleaguri. Și care e disponibil la un click distanță pe Disney+ România, aici.

3. West Side Story / Poveste din Cartierul de Vest (2021)

Cu șase nominalizări la Oscarurile din acest an, inclusiv pentru cel mai bun film și cea mai bună regie, un film semnat de Steven Spielberg nu poate fi decât un must-see. Chiar dacă nu ești fan al musical-urilor, acest remake te absoarbe în New York-ul anilor ’60, într-o poveste de tipul Romeo și Julieta. Scenele de dans sunt atât de fluide și atât de bine montate încât ai senzația că faci și tu parte din mișcare. Câteva epitete pentru West Side Story: pasional, hipnotizant, fascinant. 🙂

Poți vedea West Side Story doar pe Disney Plus România.

4. The French Dispatch – filmul de artă al anului 2021, disponibil pe Disney+


the french dispatch top filme 2021Nu-i așa că v-a fost dor de un nou film semnat de Wes Anderson? 🙂 Dacă nu-ți sună cunoscut, cu siguranță ai văzut cel puțin unul dintre filmele sale: The Grand Budapest Hotel, Moonrise Kingdom sau Rushmore.

Filmul a fost descris ca o scrisoare de dragoste pentru jurnalism și are la bază trei povești paralele, inspirate din articole apărute în revista The New Yorker. 

Distribuția e pur și simplu incredibilă, de la actorii principali, la cei secundari, toți sunt unul și unul: Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Lea Seydoux, Frances McDormand, Timothee Chalamet, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Bill Murray, Owen Wilson, Edward Norton, Willem Dafoe, Saoirse Ronan etc… 🙂 Vezi trailerul The French Dispatch.

Cu un umor sec care se alimentează din același izvor cu cel al lui Bill Murray, el însuși prezent în The French Dispatch, ultimul film al lui Anderson spune povești în miniatură, le lucrează în filigran ca un bijutier sau cum scrie un autor o carte. Unde mai pui imaginea filmului, care pur și simplu te lasă mască. E ca și cum te-ai afla în fața unei vitrine minunate a unei cofetării artizanale. Altfel spus, filmul e delicios ca o prăjitură fină franțuzească și lucrat ca o bijuterie la fel de fină. Savurează în tihnă  The French Dispatch aici, din confortul propriei case…

5. Nightmare Alley / Aleea groazei (2021)

nightmare alley filme 2021


Un neo-noir cu o distribuție de milioane, de la Bradley Cooper și Cate Blanchett la Rooney Mara și Willem Dafoe, regizat de Guillermo del Toro (The Shape of Water, Pan’s Labyrinth, Pacific Rim). Povestea cum poate fi decât neagră: personajul lui Cooper urcă scara socială rapid de la zilier la medium în hoteluri luxoase, bazându-se pe înșelătorie și înțelegerea profundă a naturii umane. Pe noi însă nu ne-a prins la fel de mult ca ultimul  film al lui del Toro, The Shape of Water. Îl găsești pe Disney Plus aici, la fel ca și pe The Shape of Water.

6. Bad Times at The El Royale (2018)

bad-times-at-the-el-royale-df-06094_kf_r2_rgbUn thriller de nota 10 cu o distribuție la fel de bună, incluzându-i aici pe Jeff Bridges, Cynthia Erivo, Dakota Johnson, Jon Hamm și Chris Hemsworth. E un film deștept, construit cu atenție la detaliu atât ca scenariu, cât și ca stil, care livrează entertainment de calitate. Pregătiți-vă așadar popcorn-ul, așezați-vă comozi pe canapea și deschideți Disney Plus aici. 🙂

7. Battle of the Sexes (2017)

battle of the sexes filme disney plusO dramă sportivă care este mai mult de atât, este un film despre un meci memorabil din istoria tenisului mondial. Un meci în afara marilor turnee, dar nu mai puțin important. Bătălia sexelor cum a fost numit, acest meci din anii ’70 a încercat să stabilească egalitatea dintre femei și bărbați în lumea sportului.

Este un film inspirațional care transmite multă energie, care distrează în aceeași măsură în care reușește și să emoționeze. O combinație destul de rară în peisajul de azi al filmelor 😉 Așadar, recomandarea noastră pentru The Battle of The Sexes: must-see.

Meciul s-a jucat între tenismena Billie Jean King, interpretată impecabil de Emma Stone, și tenismenul de 55 de ani Bobby Riggs, interpretat de Steve Carrell. De fapt, întreaga distribuție este impecabilă, inclusiv Sarah Silverman, Bill Pullman, Elisabeth Shue și nu numai.

Battle of The Sexes este pe Disney Plus România.

8. The Last Duel / Ultimul duel – filmul must-see din 2021, disponibil pe Disney+

the last duel top filme 2021Super poveste, super bine spusă și interpretată. Încă suntem sub impresia lui deși a trecut ceva timp de când l-am văzut. Filmul lui Ridley Scott, adaptat după un fapt real într-un scenariu semnat de Ben Affleck și Matt Damon, este o poveste de Ev Mediu, dar mai adevărată ca oricând.

O femeie susține că a fost violată de cel mai bun prieten al soțului ei, Jean de Carrouges. Dar când nimeni nu crede acuzația ei, soțul ei îl provoacă pe prietenul său la duel, ultimul duel legal din istoria țării. Matt Damon joacă rolul principal alături de Adam Driver și Jodie Comer, cu Ben Affleck într-un rol secundar. Filmul este regizat de nimeni altul decât Ridley Scott.

Povestea e spusă, pe rând, din perspectiva celor trei personaje principale: Jean de Carrouges, Jacques Le Gris și Marguerite de Carrouges, în stilul Rashomon al lui Akira Kurosawa. Deși la început povestea pare destul de simplă, așa cum e prezentată de Jean de Carrouges, ea capătă noi nuanțe și adevăruri pe măsură ce vedem și celelalte două perspective, ale prietenului lui Carrouges și a soției lui Carrouges. Deși nu e un thriller și povestea e spusă pe îndelete, fără grabă, The Last Duel te va țintui în fața ecranului. La final, te vei minuna de această bijuterie cinematografică atât de bine șlefuită și captivantă.

Disponibil în România pe Disney+

9. Underwater (2020)

Underwater-filme horror noi


Dacă îți plac filmele horror cu creaturi înfricoșătoare, atunci îți recomandăm un film SF de groază mai puțin cunoscut.

Dacă ți-a plăcut Alien, sunt șanse mari să-ți placă și Underwater. Doar că acțiunea nu se petrece în spațiu, ci în adâncurile Gropii Marianelor. Cam așa începe acest film în care senzația de claustrofobie te apasă. Cine va scăpa din această cursă contra cronometru pentru supraviețuire din cei 6 membri ai echipajului? Într-un centru de forare în adâncul oceanului, un cutremur aproape distruge întreaga baza de cercetare. Kristen Stewart și Vincent Cassel sunt doi dintre supraviețuitori, care se luptă să găsească o soluție pentru a ieși la suprafață înainte de colapsul centrului. Doar că supraviețuitorii nu știu că se mai confruntă cu ceva: un monstru hidos care se pare că trăia nederanjat în adâncuri până la acest cutremur…

10. The Call of The Wild (2020)

Call-of-the-Wild filme noi 2020Un film de aventură, în care joacă cel mai cunoscut actor al filmelor de aventură: Harrison Ford.

Ce-i drept, nu mai e chiar la prima tinerețe, și nici la a doua :), dar The Call of The Wild merită văzut pentru senzația de libertate, pentru spiritul de aventură și pentru umanitatea și empatia lui. E un film destul de convențional (e de fapt o adaptare după un roman), dar  minusul lui este faptul că exagerează cu imaginile create pe calculator, inclusiv cu cele ale personajului principal, câinele Buck.

Buck e un St Bernard imens, cu suflet mare, super blând, care trăiește cu stăpânii lui undeva în California. Doar că într-o noapte este răpit de hoți fără scrupule care îl vând pentru profit. Așa că Buck ajunge să tragă la sania unui poștaș din Canada, într-o regiune super îndepărtată, sălbatică și friguroasă. Așa începe aventura lui Buck, care se va intersecta la un moment dat cu destinul lui John Thornton (Harrison Ford). Îl găsești pe Disney Plus.

11. Hamilton (2020)


hamilton filme optimiste

Dacă ai nevoie de o doză de energie, cât să te țină o lună întreagă, Hamilton e perfect. E o producție Disney care filmează spectacolul Broadway Hamilton, devenit un fenomen cultural în Statele Unite în ultimii ani. La fel ca și spectacolul în sine, și filmul a primit numeroase laude din partea criticii și este cel mai vizionat film din 2020 pe platformele de streaming.

Melodiile, interpretările și întreaga mișcare scenică sunt absolut molipsitoare. Este atâta talent pe cm pătrat pe scenă încât e foarte probabil că vei începe și tu să cânți și să dansezi în timpul filmului. 🙂 Noi așa am pățit. De la muzică pop, hip-hop, rap și R&B, musicalul Hamilton va rămâne probabil musicalul cel mai influent al generației noastre.

Care e ideea din spatele Hamilton? Este povestea fondatorilor Statelor Unite, de la George Washington la Thomas Jefferson, dar care are în centru o figură mai puțin cunoscută a acestora, Alexander Hamilton.

12. Scapă cine poate / Ready or not (2019)

ready or not filme de groazăE unul din acele filme de groază cu castele întunecate oarecum bântuite, cu monștri cu chip uman pus pe ucis, cu fetița inocentă urmărită de cei care-i vor răul, cu mult sânge etc. Cât se poate de clasic, cât se poate de horror. Pe cât de obișnuit și clasic, totuși Ready or not reușește să livreze toate acele tresăriri de groază, fiori și piele de găină. 🙂 Pentru că e mai mult decât un film ușurel de groază și are o abordare mai subversivă de atât. Și uite așa ajungem să vedem critică socială făcută prin filme horror 🙂 Cine-ar fi crezut…

Filmul e un fel de răzbunare pe clasa socială bogată. E o luptă pe viață și pe moarte între cei de jos și cei îmbogățiți de generații, cu toate ritualurile și ideile lor fixe, dar este și o comedie neagră. Disponibil pe Disney+ România.

 

13. Joy (2015)

joy 2015 filme disney plusDacă-ți place Jennifer Lawrence și dacă ți-a plăcut Silver Linings Playbook, atunci trebuie să vezi Joy, realizat de același regizor, care a avut-o pe Jennifer Lawrence ca muză pentru trei producții: Silver Linings Playbook, American Hustle și Joy. Considerată cea mai de succes actriță a generației sale, Jennifer Lawrence are o originalitate a stilului pe care nu i-o poți nega și pe care regizorul David O. Russell încearcă să i-o pună în valoare.

În această dramă-comedie este o mamă tânără divorțată, amenințată de falimentul personal. Dar Joy nu renunță la luptă și se transformă în inventatoare și antreprenoare, în ciuda tuturor șanselor minore. Filmul este narat pe alocuri în stilul marilor drame familiale din teatrul rus, ceea ce îi dă un aer aparte. În plus, este inspirat din fapte reale.

Îl poți vedea doar pe Disney Plus.

 

14. Favorita (2018)

the-favourite-emma-stone

Favorita face parte din categoria de filme de epocă și critică socială, dar poate intra ușor și în categoria comediilor negre. Filmul este unul dintre cele mai bune lansate în ultimii cinci ani, atât ca scenariu, dar și regie, cinematografie și originalitatea subiectului.

Încă vedem puține femei care conduc povestea principală a filmelor în care joacă. În Favorita avem 3 doamne, într-un triunghi amoros inspirat din fapte reale. Regina Ana a Angliei, în secolul al XVIII-lea, pradă unei sănătăți precare, este manipulată de două femei. Cele două își doresc să conducă statul, controlând-o pe regină. Dialogul spumos și jocul proaspăt al celor trei actrițe Emma Stone, Rachel Weisz și Olivia Colman îl recomandă pentru o vizionare atentă, pentru a vă bucura total de experiență. Poți să-l vezi pe Disney Plus.

15. The Grand Budapest Hotel (2014)

the grand budapest hotel filme frumoaseGrand Budapest Hotel este un film de comedie și dramă, care explorează mai multe subiecte, cum ar fi război, fascism, nostalgie, prietenie și loialitate. Ralph Fiennes, în rolul lui Monsieur Gustave H., manager al unei stațiuni de la poalele muntelui din Republica Zubrowka, este bănuit de uciderea unei vedete bogate (Tilda Swinton). Fiind victima unei înscenări, el și protejatul său Zero (Tony Revolori), caută să se dezvinovățească.

„Grand Budapest Hotel” este un film despre măștile pe care ni le punem pentru a se potrivi aspirațiilor noastre și costul pe care-l plătim pentru menținerea aparențelor. „Cu siguranță a reușit să mențină iluzia cu o grație remarcabilă”, spune admirativ  un personaj despre altul aproape de sfârșitul filmului. Aceste idei sunt transpuse cu ajutorul unor imagini compuse și proiectate meticulos, cu mișcări precise și foarte restrânse ale camerei. Împreună cu o cromatică delicioasă, filmul capătă o eleganță echilibrată de umorul fiecărei scene.

16. Forma apei / The Shape of Water (2017)


the_shape_of_water_filme de oscarO poveste de dragoste în stilul Frumoasa și Bestia, The Shape of Water este unul dintre acele filme emoționante care rămân cu tine pentru mult timp. Poate nu l-ai văzut pentru că nu te atrag în mod special filmele de fantezie sau poate pentru că în ultimul timp regizorul Guillermo de Torro nu prea te-a convins. Oricum ar fi, nu lăsa totuși să-ți scape această bijuterie magică.

Ea este mută și are un job minuscul într-un centru de cercetare. El este o creatură umanoidă amfibie, adusă de undeva din Amazon pentru a fi cercetată aici. Oricât de improbabil ar fi, cei doi găsesc ca punct comun de explorat gesturi de tandrețe și bunătate, delicatețe, atenția la nevoile celuilalt, empatie.  Ea, de multe ori invizibilă pentru ceilalți oameni, e văzută în tot ce are mai frumos chiar de această “creatură”, iar fata vede dincolo de aparențele fizicului lui înspăimântător, simte sensibilitatea și nevoia de ocrotire.

The Shape of Water a câștigat mai multe premii Oscar, printre care pentru cel mai bun film și cea mai bună regie.

17. 500 days of summer (2009) 

500 days of summer romanticeFilmul 500 Days of Summer/ 500 de zile cu Summer pare să fie o poveste despre doi îndrăgostiţi predestinaţi să fie împreună până la adânci bătrâneţi, cel puţin cam aşa vede Tom (Jason Gordon -Lewitt) relaţia sa cu Summer (Zooey Deschanel). Deşi, trebuie spus, ea nu pare să fie de acord . 500 Days of Summer este o poveste de dragoste care se încheie frumos, fără ca asta să însemne un happy-end pentru cei doi protagonişti. Unul dintre cele mai reușite filme Disney Plus de tip dramă.

18. Alien – când genul SF întâlnește genul horror 
E considerat unul din cele mai bune filme SF – horror din toate timpurile. În Alien, locotenentul Ripley, jucat de Sigourney Weaver, și echipajul navei spatiale Nostromo se luptă pentru supraviețuire după întâlnirea cu un monstru extraterestru. Un monstru cu două rânduri de dinți, care a rămas bine cuibărit în imaginarul cinefililor de mai mult de 30 de ani.

Seria a inceput in 1979 cu filmul regizat de Ridley Scott, urmat de trei alte filme, regizate de James Cameron in 1986, David Fincher in 1992 si Jean-Pierre Jeunet in 1997.  Actrita Sigourney Weaver este firul director din serie, ea interpretand rolul Locotenentului Ellen Ripley. Dar nicio sequel nu s-a ridicat la înățimea primului film al seriei. Vezi trailerul Alien.

Interesant de adăugat, poți vedea toate filmele din serie pe Disney Plus România.

19. Prometheus (2012)

filme sf prometheus michael fassbenderLa 74 de ani, Ridley Scott a încercat să refacă gloria Alien. Filmul science-fiction al lui Ridley Scott, Prometheus, este un prequel 3D al primului film din seria Alien, semnat tot de Scott. Este un film SF, de groaza și actiune, in care isi gasesc locul si cateva intrebari filosofice. Prometheus merită văzut dacă ești dornic de escapism cinematografic, thrill și distracție cinefilă. Prometheus are o grandomanie care îl prinde foarte bine, scenografia are dimensiuni cosmice iar efectele speciale sunt impresionant de frumoase. Grandiosul ii vine bine lui Prometheus pentru că filmul are ceva din aristocrația si eleganța unei cinematografii clasice, cu o estetica si miza setate undeva mai sus decat cele ale blockbusterelor din ultimii ani.

Apropo de intenția lui Ridley Scott, cum intotdeauna exista o diferență intre intentie si rezultat, Prometheus a ajuns sa dezvolte un concept diferit de Alien, dar povestea se desfasoara in acelasi univers. Actiunea se petrece in secolul al XXI-lea si urmareste explorarea de catre echipajul navetei spatiale Prometheus a unei civilizatii extraterestre. Când Ridley Scott a anuntat un prequel, multi si-au dorit un thriller la fel de infricosator ca Alien, in care membrii echipajului plecat in spatiu se gasesc claustrati fara scapare intr-o nava spatiala, pe o planeta cu atmosfera irespirabila, vanati și terorizați de extratereștri. Și nu poți spune ca Prometheus nu livreaza din plin frica si groaza (slava Domnului!).

Filmul ii are ca actori principali pe Noomi Rapace (actrita suedeza cunoscuta mai ales pentru rolul principal din adaptarea suedezo-daneza a seriei Millenium – The Girl with the Dragon Tattoo), super actorul Michael FassbenderCharlize Theron, Guy Pearce (L.A. Confidential, Memento) si Idris Elba.

Vezi trailerul Prometheus.

20. Mary Poppins

mary poppins filme disney plusÎncheiem articolul nostru cu filme Disney Plus de neratat, cu unul dintre cele mai frumoase filme realizate vreodată, pe care nu am putut să îl vedem până acum decât la Cinematecă 🙂 Adevărul este că întotdeauna ne aşteptăm să găsim un strop de magie în orice film. Dăm drumul la un film în căutarea unei lumi mai puţin raţionale, imprevizibilă și cu posibilităţi nelimitate. Ne dorim 2 ore de hocus-pocus, în care iluzia devine mai puternică decât realitatea. In fond, marii actori nu sunt altceva decât nişte vrăjitori care te fac să le uiţi adevărata identitate şi rolurile precedente. Iar Mary Poppins reușește cu brio această magie.

Cu toţii am avea nevoie de o umbrelă magică bună împotriva ploilor şi a zilelor plicticoase. Mary Poppins cu Julie Andrews în rolul principal este unul dintre filmele pe care nu le poţi vedea dacă nu crezi câtuşi de puţin în magie. In Mary Poppins te laşi fermecat de o lumea colorată în care nimeni nu te împiedică să te plimbi fără rost printr-o lume populată de desene animate, şi orice problemă poate fi rezolvată cu un cântec.

Am inclus în articolul nostru despre filme Disney Plus doar o mică selecție din filmele faine de pe platforma de streaming. Găsiți aici întreaga colecție de filme Disney Plus România.

Vezi și

10 seriale Disney+ de văzut, care nu sunt pentru copii sau SF-uri 🙂

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here