Draga optimistule, se intra la facultate fara bac?

0
845

Dragă optimistule,

 

Anul ăsta am absolvit facultatea șefă de promoție. Am citit pe brânci la BCU, am băut cafea de la dozator ca să ajung la cursurile de la ora 8, am făcut eseuri peste eseuri și prezentări peste prezentări, am învățat două limbi străine. Nu am lucrat, pentru că prezența obligatorie și volumul de muncă nu mi-au permis, așa că am trăit din bursa infimă ce venea o singură dată, la câteva luni după începerea anului universitar și, în mod special, din leii pe care îmi era rușine să-i cer de la părinții mei lună de lună. Să nu uităm de ocazioanele pachete de mâncare venite prin vecini și conductori ce mă făceau să salivez pe peroanele Gării de Nord, laolaltă cu câinii vagabonzi și aurolacii ce sperau și ei la unul din șnițelele de prin pungi. Dar s-ar fi lăsat cu jocurile foamei, dacă vreunul din ei ar fi încercat ceva.

Am făcut sacrificiile astea, sperând că asta o să-mi dea un salt în fața celorlalți ce nu trec bacul, sau nu fac o facultate. Fiind mințită că o să fiu cineva.

Întrebarea mea este: Acum că poți intra la facultate, colegiu – ca și cum dacă i-ai schimba numele, dar are exact aceleași funcții, lumea nu o să se mai ultragieze la fel de tare – fără bacalaureat, eu de ce m-am mai chinuit? Sunt ușor frustrată, falită și a dracu de enervată.

 

Draga mea absolventă,

 

Viața e frumoasă, viitorul tău pare luminos. Frustrarea o să dispară de-a lungul orelor petrecute la noul tău job de la call center. Cunoașterea limbilor străine va fi pusă în folosul umanității ce își pierde banii pe site-ul cazinoului online la al cărui departament de plângeri vei lucra. Consolează-te cu faptul că nu ai fi înțeles toate înjurăturile de la capătul firului, dacă nu mergeai la facultate.

Banii o să vină în timp, cu experiența. În curând o să-ți permiți să închiriezi împreună cu încă 5 persoane un apartament de două camere. O să-ți faci cumpărăturile de la Mega Image, unde o să-ți întâlnești la casă foști colegi, cu tricouri gri și fețe de câini bătuți de soartă, ce nu s-au realizat la fel de bine ca tine.

În câțiva ani o să bagi mita în buzunarul unui doctor care nu a fost în stare să învețe pe de rost comentariul la Ion, un polițist ce nu a reușit să se înțeleagă cu comisia de bac nici măcar în română la oralul de engleză, un judecător ce petrecuse în Bamboo cu o seară înainte de examen, așa că uitase ce nu știuse niciodată, anul Marii Uniri, o profesoară de română pentru care Bacovia a sunat a designer de chiloți, sau un popă ce și-a făcut cruce atunci când a văzut subiectele la matematică, dar a mulțumit Domnului Ponta, că s-a îngrijit de ei păcătoșii și le-a dat derogare de urgență de la a manifesta orice formă de inteligență.

În rândul politicienilor care este inteligenți nu o să fie nici o schimbare, ei oricum sunt cu almanahele la zi, n-are nevoie de bac. Iar universitățile fără demnitate o să se dedulcească ca o muscă la meniul ei preferat din banii celor ce minte nu are, dar portofele da.

Vezi, nu-ți mai bate capul educat cu probleme ce îți alimentează stresul. Totul o să se rezolve de la sine, lumea va merge înainte – la vale.

Semnat: Optimistul

Această rubrică este o satiră optimistă a ştirilor zilei. Dacă vă place, daţi share şi like, în felul acesta mesajul pozitiv o să ajungă la cât mai multă lume, iar frunţile pesimiştilor din jurul nostru o să se mai destindă un pic şi nu o să ne mai polueze cu gândirea lor negativistă. Pace şi armonie. 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here