The Theory Of Everything

0
694

Toamna lui 2014 aduce în prim-plan filme cu două constante menite să atragă atenția publicului: o analiză a geniului și un protagonist interpretat de un actor britanic –  începând cu premiul pentru cel mai bun actor la Cannes câștigat de Timothy Spall (Șobo din filmele Harry Potter) pentru Mr. Turner, trecând prin The Imitation Game (Benedict Cumberbatch e Alan Turing) și ajungând la geniul cu statut de rock star: Stephen Hawking (Eddie Redmayne)  în The Theory of Everything.

Adaptat de Anthony McCarten după cartea scrisă de Jane Hawking, The Theory of Everything se ocupă mai puțin de teoriile propriu-zise și mai mult de dinamica relației Stephen-Jane (Felicity Jones). Regizat de James Marsh, care a făcut saltul de la documentare (Man on Wire, Project Nim) la lungmetraje ca Shadow Dancer, și cu Benoît Delhomme (Lawless, One Day) responsabil cu cinematografia, The Theory of Everything pare un film tocmai bun de nominalizat, dacă nu pentru curajul poveștii (destul de standard, în aparență) atunci pentru jocul actoricesc al protagoniștilor. În The Theory of Everything, Eddie Redmayne, un actor care s-a menținut până acum în fundalul unor mari producții (Les Misérables), face trecerea la performanțe mai substanțiale.

În film apar și Emily Watson (The Book Thief, Belle), Charlie Cox (Dracula Untold) și David Thewlis (The Fifth Estate, The Zero Theorem).

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here