Draga optimistule, la ce sunt folositoare cartile?

0
854

Dragă optimistule,

Aseară am observat o coadă imensă de oameni, aşteptând în spatele unor garduri, la Piaţa Universităţii, aşa că m-am aşezat şi eu, sperând la nişte tigăi ieftine de ziua mea. Visele mi-au fost spulberate când, după ce am doborât câţiva pensionari cu lovituri bine plasate la operaţiile probabile şi am călcat unul, doi copii în goana mea, am descoperit că pe asfalt erau cărţi moca şi flori ofilite, aruncate acolo cu ocazia Zilei Mondiale a Cărţii. Am luat un braţ, că totuşi erau gratis, dar sper că-mi înţelegi dezamăgirea. Într-o tigaie prăjeşti un cotlet, dar o carte la ce e folositoare?

Semnat: Gigi

 

Dragă Gigi,

Nu dispera! Din câte îmi dau seama eşti unul dintre cei 49% dintre români care anual deschid o carte doar ca să o închidă la loc. Ţi se pare distractiv să trăieşti pe planeta asta, în jurul căreia eşti sigur că Soarele şi tot Universul se învârte, dar întrebări profunde ca: De ce este cerul albastru? te frământă din fragedă pruncie şi totuşi par să nu aibă răspuns. Aşa că nu o să-ţi recomand să o citeşti, asta e pentru tocilari cu prea mult timp liber.

Trebuie să gândeşti practic: Cu o carte poţi să omori un păianjen, ce o terorizează pe fata de care îţi place. Ea o să te vadă ca un erou, o să se îndrăgostească iremediabil de tine, o să vă căsătoriţi, o să faceţi copii şi o nouă celulă de bază a societăţii o să ia naştere. O carte ţi-a schimbat viaţa, gândeşte-te la asta!

Sau poate că poţi să o dai mită unui funcţionar public, când rămâi în pană de pui. Sau te poţi aşeza pe paginile ei când mergi la iarbă verde, cât timp se fac cotletele pe grătar. Sau să baţi covoarele cu ea, în spatele blocului. Oportunităţi de a o folosi o să se ivească o mulţime, trebuie doar să rămâi optimist şi cât mai simplu în gândire.

Semnat: Optimistul

 

 

Această rubrică este o satiră optimistă a ştirilor zilei. Dacă vă place, daţi share şi like, în felul acesta mesajul pozitiv o să ajungă la cât mai multă lume, iar frunţile pesimiştilor din jurul nostru o să se mai destindă un pic şi nu o să ne mai polueze cu gândirea lor negativistă. Pace şi armonie. 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here