The Lady in Number 6: Music Saved My Life

0
595

Cea mai în vârstă supraviețuitoare a Holocaustului, Alice Herz-Sommer face subiectului documentarului scurt The Lady In Number 6: Music Saved My Life. La 109 ani, Alice Sommer își spune povestea: s-a născut în Praga, în 1903, într-o familie înstărită. Printre prietenii săi se numărau compozitorul Gustav Mahler și scriitorul Franz Kafka.

Până la cel de-Al Doilea Război Mondial, Alice Sommer devenise una dintre cele mai apreciate cântărețe de pian din Europa Centrală. Când naziștii au invadat Cehoslovacia, a fost deportată împreună cu familia în lagărul de concentrare Theresienstadt. Nu numai că a reușit să supraviețuiască Holocaustului, dar i-a ajutat pe ceilalți prizonieri să își mențină speranțele interpretându-le din memorie piese de pian.

The Lady In Number 6 este o poveste inspirațională, Alice Sommer împărtășindu-ne de asemenea concepțiile sale despre viață. Pentru meritele excepţionale ale poveştii, documentarul a câștigat Oscarul (2014) la categoria documentare scurte. Cu o săptămână înaintea decernării premiilor, Alice Herz-Sommer a decedat la vârsta de 110 ani, fiind astfel cea mai în vârstă interpretă de pian și supraviețuitoare a Holocaustului. 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here