Draga optimistule, cred ca aud tancurile rusesti venind

0
645

Dragă optimistule,

Nu mică mi-a fost mirarea să mă culc în Ucraina şi să mă trezesc în Noua Rusie. Pe străzi patrulează miliţii în uniforme fără însemne şi înarmate până în dinţi, care spun că sunt de ai noştri, dar beau cam multă vodcă, chiar şi după standardele părţii astea de lume. Iar noul nostru autoproclamat primar, pe care nu l-am mai văzut până astăzi nici măcar la coadă la piaţă, se roagă de Putin să vină să instituie pacea sovietică şi să ne salveze de propria noastră ţară. Au trecut ieri în vizită nişte soldaţi ucraineni, dar cred că s-au îmbătat şi au luat un taxi înapoi la Kiev, pentru că şi-au lăsat blindatele parcate în centrul oraşului.

Sincer, încă nu m-am hotărât cu cine ţin. Dar în momentul ăsta pare mai degrabă că e o alegere în cătarea cărei puşti aş vrea să mă aşez, ucrainene sau ruseşti.Tot stresul ăsta mă omoară, sper că nu şi la propriu, ceva sfaturi pentru relaxare?

Semnat: un ucrainean stresat

 

Dragă ucraineanule stresat,

Ştiu că situaţia nu pare roz în momentul ăsta, e mai degrabă kaki. Dar există modalităţi de a te relaxa.

Să începem cu trupul. Exerciţiile ajută foarte mult, endorfinele sunt prietenele tale. Dar nimeni nu are cu adevărat chef de alergat, aşa că îţi trebuie un pic de motivaţie. Îţi recomand să mergi la unul dintre soldaţii ruşi sub acoperire, sau corect politic numitele „miliţii populare”, şi să strigi: I love America! Jos Putin! Apoi ia-o la fugă şi încearcă să depăşeşti glonţul.

În felul ăsta o să te menţii şi în formă, ceea ce e important pentru că, nu vreau să pun mai multă presiune pe tine, toată planeta se uită spre voi. Gazul rusesc e mai important, aşa că nu o să facă mare lucru, dar de uitat se uită, aşa că vrei să dai bine în poză. Să te simţi bine în pielea ta face minuni pentru moral. Doar să ai grijă, să ţi-o păstrezi negăurită.

Trecem la minte. Să medităm. Deconectează-te. Concentrează-te pe respiraţie şi vizualizează spaţiul tău fericit. Poate un câmp de flori frumos colorate, sau o plajă mângâiată de razele unui soare blând şi sunetele liniştitoare ale valurilor, sau poate o potecă de munte, cu păsărele ciripind de jur imprejurul tău. Orice te ajută să uiţi, că de fapt trăieşti într-o ţară cu o economie în pragul colapsului, divizată de neînţelegeri etnice şi politice, iar la graniţă se pregăteşte de invazie o armată rusă având în frunte un tanc călărit de un autocrat kgb-ist la bustul gol, a cărui vis umed este reîntregirea URSS. Şi acum cu mine: Ommmmm

Semnat: Optimistul

 

Această rubrică este o satiră optimistă a ştirilor zilei. Dacă place, da-ţi share şi like, în felul acesta mesajul pozitiv o să ajungă la cât mai multă lume, iar frunţile pesimiştilor din jurul nostru o să se mai destindă un pic şi nu o să ne mai polueze cu gândirea lor negativistă. Pace şi armonie.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here