5 recomandari de casti audio – la care poti asculta muzica ta preferata

0
4804

Toată lumea ascultă muzica pe stradă, în autobuz, în metrou, la birou, numai că de cele mai multe ori căștile pe care le primim în pachetul standard al device-urilor mobile dezamăgesc şi știrbesc experiența muzicii preferate. De aceea ne-am gândit să testăm şi să-ţi recomandăm cinci perechi de căști audio care transformă fiecare audiţie în una specială.

Deşi par scumpe, căștile de mai jos vin cu câteva avantaje care le separă de concurenţa entry-level. Pe lângă calitatea sunetului mult mai bună, sunt rezistente la o utilizare zilnică, în aşa fel încât să nu trebuiască sa le arunci după 6 luni de folosire zilnică din cauza unui conector care a cedat şi nu poate fi reparat.

1. Căşti Marshall Major – Let’s rock , calitate audio 8/10

 

Sunt produse de celebrul producător de amplificatoare din Marea Britanie Marshall, iar dacă eşti fan rock este imposibil să nu recunoşti logo-ul scris cu litere italice. Căștile au construcţie solidă, un design retro şi au montat pe cablul audio un microfon si o telecomandă compatibilă cu majoritatea telefoanelor inteligente pentru convorbiri mobile.

Bureţii protectori pentru urechi sunt construiţi dintr-un material durabil, cablul este întărit la capete dar nu se poate înlocui de către utilizator si vin în România cu o garanție de 24 de luni. Calitatea sunetului este foarte bună şi sunt perfecte pentru naveta zilnică. Deoarece pot fi purtate pe stradă în siguranță, neizolând complet sunetele exterioare.

În România le poți cumpăra la un preț de aproximativ 430 de lei din magazine specializate, inclusiv magazine online. De asemenea, un set de bureţi protectori se pot cumpăra doar de pe site-ul producătorului la un preţ aproximativ de 25 de lei, plus transport.

 

2. Căşti Grado SR125i – ca să auzi întreaga orchestră, calitate audio 9/10

 

 

Aceste căşti sunt produse în Statele Unite de Grado Labs, o firmă care nu îşi face reclamă şi se bazează pe recomandările clienţilor. Calitatea sunetului este foarte bună, producând un sunet natural şi curat.

Nu sunt cele mai frumoase căști din lume, sunt mari şi au un design retro care poate fi considerat excentric în zilele noastre. Căştile Grado nu vin cu o versiune pentru telefoane inteligente, fiind singurele din articolul nostru dedicate audiţiei dar având o construcţie deschisă, care lasă destul de mult sunetul exterior să intre (ceea ce nu le face potrivite pentru spaţii de lucru zgomotoase).

În România le poți găsi la un preț de aproximativ 680 de lei, la un singur furnizor autorizat. Garanţia oferită de vânzător este de 12 luni.

Pernuţele protectoare sunt din burete şi pot fi înlocuite cu ușurință la acelaşi furnizor, dar pentru un cost 70 de lei. De asemenea, tot funizorul îţi poate înlocui şi cablul de conectare dacă e cazul, având în vedere calitatea foarte bună.

 

3. Căşti Bowers & Wilkins C5 – sistemul audio de acasă într-un pachet foarte mic & sport, calitate audio 8/10

 

 

Dacă nu preferi căștile foarte mari ne-am gândit şi la soluţia unor căşti „in ear” cu un design minimalist şi cu o construcţie solidă de la un producător recunoscut, Bowers & Wilkins. Construcţia izolează urechea de sunetele exterioare, calitatea sunetului este la fel de bună ca a “suratelor” mai voluminoase, fiind perfecte pentru navetă sau avion.

Din cauza mărimii foarte mici, componentele nu pot fi înlocuite.  De asemenea, au montat pe cablul audio un microfon si o telecomandă compatibilă cu telefoanele Apple.

Preţul în România este de aproximativ 770 de lei în magazinele de specialitate şi au o garanţie de 24 de luni.

 

 

4. Bose On-Ear OE2/i – audiţie muzicală în vacarmul oraşului,   calitate audio 9/10

 

 

Sunt produse tot de o companie americană de tradiţie, la fel ca şi Grado. Calitatea sunetului este foarte bună, în special datorită izolării de mediul în care te afli, fiind perfecte pentru birouri zgomotoase sau navetă.

Sunt construite din plastic de bună calitate şi, în funcţie de versiune, au montat pe cablul audio un microfon şi o telecomandă care oferă compatibilitate cu majoritatea telefoanelor inteligente pentru a efectua o convorbire.

Acete căşti pot fi purtate ore în şir, datorită bureţilor protectori foarte confortabili. Bureţii sunt construiţi dintr-un material care are proprietatea de a izola urechea de sunetele exterioare – simpla purtare a căștilor reducând zgomotul exterior cu aproximativ 40%.  De asemenea, bureţii pot fi schimbaţi după durata de viață de aproximativ 3 ani la un cost (în Romania) de 150 de lei. Iar cablul de conectare poate fi înlocuit cu ușurință, acesta fiind detașabil de corpul căștii.

Prețul în România al căştilor Bose este de aproximativ 870 de lei pentru modelul cu microfon şi telecomandă pentru telefoane inteligente şi de aproximativ 730 de lei pentru modelul simplu. Sunt comercializate de multe magazine de specialitate.

 

5. Bowers & Wilkins P5 – sistemul hi-fi la purtător,  calitate audio 10/10

 

Produse de Bowers & Wilkins, aceste căști au construcţie solidă, un design minimalist şi au montat pe cablul audio un microfon si o telecomandă compatibilă cu telefoanele Apple. Calitatea sunetului este foarte bună,  în special datorită izolării de mediul în care te afli şi este foarte confortabil şi pentru ceilalţi, deoarece foarte puţin sunet emană în exterior. Ceea ce le face perfecte pentru birou, avion sau navetă.

Pernuţele protectoare sunt din piele de miel si sunt umplute cu un material care izolează urechea de zgomotele exterioare. Pot fi înlocuite, dar pentru un cost de cel puţin 150 de lei. Cablul de conectare la dispozitivul de ascultare se poate înlocui cu un cost de aproximativ 100 de lei.

Prețul în România este de aproximativ 1.300 de lei şi au o garanţie de 24 de luni. La fel ca şi celelalte căşti recomandate, se pot cumpăra din magazine specializate (inclusiv online).

Facem precizarea că produsele Bowers & Wilkins şi Bose vin la pachet cu o husă specială pentru transport. Un ultim sfat, înainte de a lua decizia de cumpărare, testează-le împreună cu player-ul/telefonul cu care urmează să le foloseşti, deoarece compatibilitatea audio dintre ele poate diferi.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here