Crulic – drumul spre dincolo


Premiera: 21 October 2011
0
544

Crulic – dramul spre dincolo este un eveniment cinematografic pentru Romania, fiind primul lung metraj de animatie produs la noi in ultimii 20 de ani. Animatia foarte fin si fresh desenata este realizata in 2D si 3D printr-o combinatie de pictura, grafica, stop motion, colaj si desen peste fotografie.

Docu-animatia Crulic a fost deja selectata la cateva festivaluri de film, printre care cele de la Locarno (unde a primit o mentiune), Varşovia (doua mentiuni), Pusan (Coreea de Sud), Reykjavik, Cottbus, Jihlava, Festivalul CPX DOX sau Festivalul de Film BFI Londra.

Filmul se va afla și în competiția Festivalului Internațional de Film Anima Bruxelles, desfășurat între 8 și 17 februarie 2013, unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din lume. 

Crulic – drumul spre dincolo a fost scris, regizat si produs de Anca Damian, sustinuta de echipa alcatuita din desenatorii Dan Panaitescu, Raluca Popa, Dragos Stefan, Roxana Bentu, Tuliu Oltean si editorul Catalin Cristutiu. Actorii Vlad Ivanov (Polițist, adjectiv; 4 luni, 3 săptămâni, 2 zile; Principii de viață) si Jamie Sives (Clash of the Titans, Triage, A Woman in Winter) isi imprumuta vocile pentru film, Vlad interpretand personajul Claudiu Crulic, iar Jamie Sives pe cel pe al naratorului.

Filmul este povestea trista si socanta a unui roman de 33 de ani, Claudiu Crulic, arestat in Polonia pentru un presupus furt, in anul 2007. Desi se dovedeste ca la momentul furtului Claudiu nu mai era in Polonia (ci in Italia), nu este eliberat. In incercarea de a atrage atentia asupra situatiei lui, Crulic intra in greva foamei, dar fara sa fie bagat in seama nici de autoritatile poloneze, nici de cele romane. Intr-un final, este eliberat pentru a se trata in spital cu doar 16 ore inainte de a muri.

Desi revoltatoare, conform Variety povestea este spusa cu un umor ironic, fara manipularea emotionala a privitorului.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here