Cele mai frumoase citate din Micul Prinț

0
26799
top citate din micul prinț

Am ales pentru voi cele mai frumoase citate din Micul Prinț, cartea pentru copii și adulți atât de frumoasă și profundă semnată de Antoine de Saint-Exupery. E una dintre cele mai înțelepte cărți scrise vreodată despre viață și relații umane și de prietenie, cu pilde poetice, emoționante și care pot fi înțelese și de cei mai mici cititori dintre noi. Iată așadar câteva citate din Micul Prinț care să vă readucă în magia acestei cărți și printre mesajele ei speciale.

Citate din Micul Prinț

Nu știu dacă știați, dar cartea lui Antoine de Saint-Exupéry nu a fost publicată pentru prima dată în Franța, așa cum ne-am aștepta, ci în Statele Unite, în 1943. În Franța, nuvela lui Antoine de Saint-Exupery Micul Prinț a văzut lumina zilei de abia după finalul celui de Al Doilea Război Mondial, când Franța a fost eliberată de sub controlul naziștilor. Povestea din Micul Prinț îl urmărește pe acest Prinț într-o călătorie imaginară pe mai multe planete și abordează teme precum prietenia, singurătatea, iubirea. E o carte pe care fiecare dintre noi o poate citi și reciti mereu și mereu, fără să ne plictisim de ea. Iată mai jos cele mai frumoase citate din Micul Prinț, după gusturile noastre. 🙂

Dragostea adevărată începe acolo unde nu se așteaptă nimic în schimb.

Într-o zi am privit soarele apunând de 44 de ori… știi… când suntem foarte triști, iubim apusurile…

Vedem clar doar cu inima. Tot ce e esențial e invizibil pentru ochi.

Iubesc să ascult stelele noaptea. E ca și cum ai asculta cinci sute de milioane de mici clopoței.

“Unde sunt oamenii? reîncepu Micul Prinț într-un final. “”Ești cam singur în deșert””
– Ești singur și printre oameni – spuse șarpele.”

Mă întreb dacă stelele sunt luminate în paradis pentru ca fiecare dintre noi să-și găsească steaua din nou.

Nimic nu dispare până când nu ne învață ce trebuia să învățăm.

Pentru călători, stelele sunt ghizi. Pentru ceilalți, nu sunt nimic altceva decât niște luminițe. – Micul Prinț

Dar omul trufaș nu a auzit ce i-a spus. Oamenii trufași nu aud niciodată pe nimeni decât lauda.

Sunt oricine sunt și am nevoie să fiu.

În una dintre stele voi trăi, în una voi râde și așa va fi, ca și cum toate stelele ar râde când privești cerul noaptea.

Adulții nu înțeleg niciodată nimic de unii singuri și e o obositor pentru copii să le explice mereu și mereu cum stau lucrurile.

Acolo unde trăiești oamenii cresc cinci mii de trandafiri într-o grădină…și cu toate astea nu găsesc ce caută…dar totuși ce caută poate fi găsit chiar și într-un singur trandafir…

Timpul pe care l-ai petrecut împreună cu trandafirul tău îl face atât de important.

Pentru mine, nu ești încă decât un mic băiat care este la fel ca alte sute de mii de alți băieți. Și nu am nevoie de tine. Iar tu, pe de altă parte, nu ai nevoie de mine. Pentru tine nu sunt decât o vulpe ca alte o sută de mii de vulpi. Dar dacă mă îmblânzești atunci vom avea nevoie unul de celălalt. Pentru mine vei fi unic în toată lumea. Iar pentru tine eu voi fi unică în toată lumea…

Dacă mergi într-o linie dreaptă nu poți ajunge prea departe…

Toți oamenii au stele..Dar nu sunt aceleași lucruri pentru toți.

Acesta e secretul meu. E destul de simplu. Vedem clar numai cu inima…

Când cineva roșește înseamnă “da”?

Am petrecut mult timp printre adulți. I-am văzut de aproape. Totuși asta nu mi-a îmbunătățit prea mult părerea despre ei.

citate micul prinț

Dovada că micul prinț exista este că era șarmant, că râdea și că era în căutarea unei oițte.

Dacă cineva vrea o oiță asta e dovadă că există.

E trist să uiți un prieten. Nu toată lumea a avut un prieten.

Cuvintele sunt sursa neînțelegerilor.

Oamenii nu mai au timp să înțeleagă nimic. Cumpăra lucruri gata făcută din magazine. Dar cum nu există magazine de unde poți cumpăra prieteni, oamenii nu mai au prieteni.

Câteodată nu e nimic rău în a amâna ceva ce ai de făcut pentru o altă zi.

Bineînțeles că te iubesc. Este vina mea că nu ai știut asta până acum.
Prefer ca ghinioanele să-mi fie luate în serios.

Eram prea tânăr ca să știu cum să o iubesc.

Citatele din Micul Prinț au capacitatea de a ne da gata de fiecare dată, ca și cum atunci le citim pentru prima dată. Dacă nu ați apucat să citiți până acum cărțulia lui Antoine de Saint-Exupery, vă încurajăm să o faceți pentru că este o carte extraordinar de scurtă, care oferă atât de mult în atât de puține pagini. Căutați-o și citiți-o singur sau împreună cu copilul vostru în câteva zeci de minute. Dacă aceste citate din Micul Prinț nu v-au convins, poate o vor face câteva dintre cele mai celebre citate din Micul Prinț de mai jos, sau citatele extrase din mesajele rostite de personajul Vulpe al cărții Micul Prinț.

Citate celebre din Micul Prinț

Cele mai cunoscute citate din Micul Prinț – le-am colecționat mai jos. Sunt citate celebre din Micul Prinț iubite de copii și adulți din întreaga lume. Suntem curioși să ne spuneți dacă sunteți în căutare de citate celebre din Micul Prinț pentru că ați citit cartea și vreți să vă reamintiți de pildele și emoția pe care o transmit această cărțulie fascinantă și, eventual, vreți să folosiți un astfel de citat pentru un mesaj sau într-o conversație cu un copil, sau ați căutat citate celebre din Micul Prinț pentru că nu ați citit cartea dar v-ați dori să înțelegi care e secretul ei, de ce fascinează atâtea generații de copii și adulți… Dacă vreți să ne răspundeți la această curiozitate, vă așteptăm mesajele voastre la finalul articolului.

Nimeni nu e satisfăcut de locul unde se află.

Sunt milioane de trandafiri în lume dar tu ești trandafirul meu, unicul meu trandafir.

E un loc atât de secret, tărâmul lacrimilor…

Ceea ce face deșertul frumos este că ascunde undeva o fântână…

Am arătat capodopera mea adulților și i-am întrebat dacă desenul meu îi face să le fie frică. Iar ei mi-au răspuns: Frică? De ce ar trebui să ne fie frică de o pălărie?

Nu contează că nu ești aici fizic atât timp cât ești cu mine în inima mea.

Grânele, care sunt și ele aurii, îmi vor aminti de tine. Și voi iubi să ascult vântul cum se plimbă prin ele.

Ce contează cel mai mult sunt micile plăceri, atât de multe încât cu toții ne putem bucura de ele… Fericirea nu constă în obiecte pe care le adunăm în jurul nostru. Pentru a găsi fericirea tot ce trebuie să facem este să ne deschidem ochii.

E mult mai dificil să te judeci pe tine decât pe ceilalți. Dacă reușești să te judeci corect atunci ești cu adevărat un om înțelept.

Toți adulții au fost cândva copii…dar doar câțiva își amintesc asta.

Cele mai frumoase lucruri din lume nu pot fi văzute sau atinse, doar simțite cu inima.

Ei bine, trebuie să accept prezența câtorva omizi dacă vreau să cunosc fluturi…

O grămadă de pietre încetează să mai fie o grămadă de pietre imediat ce cineva o contemplă imaginându-și o catedrală…


Fie că e vorba despre relațiile dintre oameni, despre iubire și prietenie, despre cum vedem viața și care e sensul vieții, citatele din Micul Prinț au ceva să ne învețe, ceva care poate simțim în adâncul nostru dar nu am știut niciodată cum să explicăm celorlalți, copiilor noștri, nepoților noștri, prietenilor noștri. Aceste citate din Micul Prinț au darul de a se face înțelese, de a ne emoționa în moduri neașteptate în cuvintele cele mai simple. Noi ne gândim serios să “tapetăm” camera copilului cu câteva citate din Micul Prinț 🙂 Sau ce ziceți de un calendar cu citate din Micul Prinț personalizat pentru copilul vostru sau pentru copilul din voi.

Micul Print citate spuse de Vulpe

Vulpea din Micul Prinț e unul dintre cele mai interesante personaje ale cărții, atât de înțeleaptă, atât de profundă în toate mesajele pe care le transmite prin fiecare propoziție rostită. E într-adevăr un personaj fascinant în modul în care filosofează atât de simplu dar înțelept despre singurătate, atașament, iubire, cum devenim speciali unii pentru ceilalți. Sperăm să  găsiți mai jos citatele Vulpii din Micul Prinț în căutarea cărora vă aflați. 🙂

Vulpea e de obicei portretizată în literatură ca un personaj viclean, care încearcă să înșele pe toată lumea, demnă de a fi disprețuită. Aici, în Micul Prinț, e un personaj depozitar al înțelepciunii umane, atât de autentică în ceea ce spune și lipsită de ascunzișuri, încât citatele vulpii din Micul Prinț sunt adevăruri la care mulți dintre noi ajungem după mulți ani de viață adultă la activ. 🙂

Dacă vii la mine la 4 după-amiaza, voi începe să fiu fericită de la ora 3. 🙂

Pentru că ai irosit așa de mult timp cu mine, m-ai făcut să mă simt foarte importantă. – Vulpea

Bineînțeles că te voi răni. Bineînțeles că mă vei răni. Bineînțeles că ne vom răni reciproc.Dar asta e însăși condiția existenței. Pentru a deveni primăvară trebuie să accepți riscul de a trece prin iarnă. Pentru prezență trebuie să accepți riscul absenței.

Și când vei fi găsit alinare (timpul alină toate tristețile), te vei bucura că m-ai cunoscut. Vei fi pentru totdeauna prietenul meu.

Ești frumos, dar gol, nimeni nu ar putea muri pentru tine.


Oamenii au uitat adevărul – spuse vulpea, dar tu nu trebuie să îl uiți. Devii responsabil pentru totdeauna pentru ce ai îmblânzit. Ești responsabil pentru trandafirul tău.

Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupery e cu adevărat una dintre cele mai frumoase cărți scrise vreodată. Atât de simplă, atât de scurtă, dar care rămâne în sufletul nostru pentru totdeauna, deși nu ne-a luat mai mult de o oră să o parcurgem. Dacă nu v-ați făcut timp până acum să o citiți, vă încurajăm din tot sufletul să o faceți, mai ales după ce ați citit aceste citate din Micul Prinț și v-ați făcut cât de cât o idee despre ce este vorba. Cartea poetului și aviatorului Antoine de Saint-Exupery este iubită în întreaga lume. Sperăm că v-au plăcut citatele din Micul Prinț și dacă vreți să adaugăm altele colecției de citate am aprecia să ne spuneți în comentariile voastre la acest articol. Vă mulțumim.

Vezi și

80+ Cele mai frumoase citate din cărți

Citate Einstein – 75 citate deștepte despre viață, fericire și cunoaștere

60+ Citate de Dalai Lama profunde și înțelepte

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here