Ce se intampla in weekendul 20-22 septembrie?

0
590

Evenimentul Strada de C'Arte debutează în acest weekend,  iar spectatorii de filme se pregătesc să facă din noapte zi vineri la Noaptea Albă a Filmului Românesc, în timp ce amatorii de concerte vor avea weekendul plin datorită Festivalului Enescu.

 

Cum spuneam, opțiunile sunt variate: film, muzică, teatru, alegerea e dificilă. La Sala Palatului continuă Festivalul George Enescu într-un weekend cu orchestra de cameră Saint Martin in The FieldsRoyal Concertgebouw Orchestra Amsterdam sub bagheta dirijorului  Mariss Jansons și Orchestra Radio. Bilete găsești aici.

 

Tot la capitolul muzică, Selah Sue cântă duminică, 22 septembrie, la Arenele Romane. Te poți aștepta la un mix de reggae, hip-hop și funk-soul, versuri adesea autobiografice și o performanță vocală de excepție. Biletele sunt disponibile prin eventim.ro, la prețul de 100 lei.

 

Weekendul acesta intră în cinematografe două filme diametral opuse ca gen: comedia-romantică sci-fi About Time și thrillerul Paranoiadar și un al treilea, greu de plasat în altă categorie decât cea a minimalismului cinematografic românesc.

În About Timedarul lui Tim de a călători în timp se dovedește extrem de util atunci când șterge din greșeală trecutul poveștii lui de iubire cu Mary. În rolul lui Mary, Rachel McAdams se lasă cucerită a doua oară. Dacă sună cunoscut, motivul e simplu. Anul trecut actrița a apărut într-o comedie similară, The Vow, amnezia lua însă locul accentelor sci-fi.

Paranoia, un thriller white-collar, atrage mai ales prin distribuție. Gary Oldman și Harrison Ford sunt argumentele cele mai puternice ale acestei premiere.

Reprezentantul românesc este cel mai nou film semnat Corneliu Porumboiu Când se lasă seara peste București sau Metabolism – în care îl regăsim ca protagonist pe Bogdan Dumitrache (Din dragoste, cu cele mai bune intenții). Iată recenzia noastră aici.

Răspunsul "alternativ" la premierele cinematografice ale săptămanii îl reprezintă Noaptea Albă a Filmului Românesc. În noaptea de vineri ți se propun proiecții ale unor filme deja validate de public și de critici – Poziția copilului, dar și avanpremiere precum cea a noului film Lupu, un coming-of-age cu elemente horror. Găsești aici mai multe informații. 

 

La capitolul teatru, avem de remarcat in primul rand o premieră – Teatrul Act își începe stagiunea cu un nou spectacol: Orfanii, un thriller psihologic adaptat după romanul autorului britanic contemporan Dennis Kelly. Însă în aceste zile ești invitat și la Godot, unde poți vedea spectacolele 7 dintr-o lovitură (vineri) sau Bullets Over Lipscani (sâmbătă).

 

Dacă te gândești să dai o raită pe la muzee, iată ce puncte îți recomandăm să bifezi pe traseu: la MNAR poți vizita fie expoziția de design vintage a designerului german Lucian Bernhard, fie gravurile japoneze semnate Utagawa Kuniyoshi. La MNAC, expozițiile Good Girls și Mircea Cantor continuă; prima dintre acestea se încheie la sfârșitul acestei luni, așa că grăbește-te dacă vrei să o vizitezi. 

 

Nu uita nici de cele două târguri de la Romexpo la care mai poți ajunge astăzi și mâine. Antichitățile și piesele de mobilier fac pereche bună cu produsele tradiționale, motiv pentru care o "excursie" la Romexpo s-ar putea lăsa cu "provizii" de toate felurile. Iar dacă te vei aventura prin mall, e bine să știi că te vei întâlni cu un târg de produse pe care nu le gasesti de obicei pe acolo.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here