Ce faci in weekendul 17-19 mai? Recomandari de evenimente

0
582

Weekendul acesta are loc Noaptea Muzeelor 2013. Dacă ești pregătit să faci față aglomerației sau să mergi la muzee care nu vor fi luate cu asalt în aceeași măsură ca the usual suspects, atunci nu rata atmosfera și efervescența acestei nopți.

 

Îți recomandăm în cadrul Nopții Muzeelor o vizită la Muzeul Literaturii Române, unde poeți români  vor citi din propria operă, în timp ce pianistul de jazz Mircea Tiberian va cânta în intermezzo. Seara va fi un show, nu te aștepta la ceva scorțos și livresc. Nu ocoli nici Muzeul Țăranului Român, unde vei avea parte de o seară aromânească, și nici Galeria Galacteca, unde poți vizita biblioteca artistului contemporan Simon Henwood – expus în multe muzee și galerii din lume.

 

Printre premierele cinematografice ale săptămânii se numără așteptata adaptare cinematografică a romanului lui F. Scott Fitzgerald, The Great Gatsby, cu Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan și Tobey Maguire în rolurile principale. Daca vrei să vezi un film de acțiune, nu rata premiera Star Trek Into Darkness, cu Chris Pine în rolul Capitanului Kirk.

 

Tot în acest weekend are loc o nouă ediție a Mogoșoaia Clasic Fest, adică muzică de cameră la palat, prilej de plimbare până la Mogoșoaia și de relaxare. Tot în weekendul acesta se desfașoară în continuare EUROPAfest, unde continuă concertele din competiția de jazz și de pian clasic.

 

De asemenea, vineri seara la Teatrul Evreiesc se va juca piesa Hoții de Frumusețe cu Florin Zamfirescu, Ioana Pavelescu, Medeea Marinescu, Ștefan Samfira, Radu Micu si Ionuț Niculae. Sâmbătă este programat spectacolul Fidelitate la Teatrul Act, în timp ce duminică se joacă Cui i-e frică de Virginia Woolf? la Godot Cafe.

 

E bine de știut și că la Muzeul Antipa, începând cu 1 mai s-a deschis  o nouă expoziție – Fluturi Tropicali Vii, unde vei putea admira peste 30 de specii de fluturi exotici, zburând în jurul tău.

 

Vineri la Palatul Știrbei se va deschide ediția preview a Romanian Design Week, în cadrul căreia vor fi reprezentate domenii precum arhitectura, designul de interior , fashion sau fotografie. Iar duminică, o nouă ediție Yard Sale Serendipity va avea loc la Serendipity Coffe&Tea. De asemenea, este programat și Absolutely Fabulous Fashion & Vintage Fair, unde peste 40 de designeri români ți-au pregătit haine și accesorii pentru această vară.

 

Dacă vrei să îți petreci weekendul în aer liber o alternativă ar fi Festivalul Turcesc organizat în parcul Herăstrău. De vineri până duminică poți afla mai multe despre această cultură prin gastronomia turcească, expoziții de artă, spectacole de muzică și dans, ateliere de lucru în miniatură, ecru și caligrafie.  

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here