Ce faci in weekend? Recomandari pentru 21 – 23 iunie 2013

0
630

Weekend-ul acesta este mai ales unul muzical. In aceste zile vei asculta și te vei distra pe muzică bună la cea de a treia ediție Backyard Weekend din Complexul Studențesc Tei, la Sala Palatului Patricia Kaas cântă melodiile lui Edith Piaf, iar în Piața George Enescu începe Bucharest Music Film Festival, care, deși are și film în titulatură, are ca focus major muzica.

 

Pe lângă evenimentele muzicale, în acest weekend se  desfășoară Namaste India, festivalul dedicat culturii indiene, unde te vei putea simți în India pentru câteva ore. Vor fi spectacole de muzică și dans, târguri de artizanat, discuții și demonstrații de yoga, cricket, ayurveda, arta decorării cu henna, portul sari-ului, iar mâncarea va fi de asemenea tipic indiană.

 

La capitolul teatru, continuă festCO, Festivalul Comediei Românești, cu spectacole ca Două loturi în regia lui Alexandru Dabija și O piesă deșănțată a Liei Bugnar. Festivalul se încheie duminică cu Gala Comediei Românești unde se vor decerna premiile festivalului.

 

În ceea ce privește lista premierelor cinematografice, e iunie, deci blockbusterele încep să facă legea în cinematografe. În acest weekend avem două premiere, ambele filme cu bugete mari, potrivite pentru o distracție "de mall":  Man of Steel va readuce pe marile ecrane povestea lui Superman după o pauză de 7 ani. Filmul este semnat de regizorul Christopher Nolan, cel care a realizat și trei filme Batman. Din distribuția nouă fac parte Russell Crowe, Kevin Costner, Michael Shanoon și Amy Adams.

 

De asemenea, intră în cinematografe filmul al cărui trailer îl vedem de luni bune rulând în deschiderea filmelor din cinematografe. Ți-amintești munții de zombie care se revarsă, în timp ce Brad Pitt salvează situația? A venit momentul să vedem întreaga desfășurare a invaziei morților vii din World War Z,  începând din acest weeend.

 

Totuși, pentru fanii producțiilor autohtone, este bine de știut că duminică va avea loc un eveniment pentru ei:  filmaddict Short – seara se film românesc, scurt la Galeria Saint Ink.

 

Revenind la muzică, la Backyard Weekend, capetele de afiș vor fi Pillow Talk, care va concerta vineri, iar sâmbătă Nouvelle Vague și Dub FX. Din line-up fac parte și Mario Basanov, DJ Vadim, Nick Monaco sau Clarian (Footprintz).

 

La Bucharest Music Film Festival, începând de vineri, în Piața George Enescu vor avea loc recitaluri de muzică clasică, urmate de proiecții ale unor concerte și spectacole de operă. De asemena, duminică, Patricia Kaas revine la București, printr-un concert susținut la Sala Palatului cu ocazia promovării noului album Kaas chante Piaf.
 
 

Iar pentru cei care nu au ajuns la edițiile trecute, dar nu numai, un nou eveniment Yard Sale va avea loc duminica acesta la Dianei 4.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here