Ce faci in weekend? Recomandari pentru 14 – 16 decembrie

0
636

Deși se apropie sfârșitul anului, când alternativele de ieșit în oraș se restrâng de obicei pentru a lăsa loc petrecerilor, decembrie 2012 face excepție. Ai foarte multe opțiuni și în acest weekend:

 

În cinematografe intră două filme foarte așteptate. Este vorba despre două ecranizări: premiera noului film Anna Karenina, cu Keira Knightley în rolul principal, și prima parte a prologului Stăpânului Inelelor, bineînțeles în viziunea regizorală a lui Peter JacksonThe Hobbit: An Unexpected Journey.

 

Pe lângă premierele oficiale, opțiunilor de film li se adaugă Festivalul Filmului Iranian, proiecțiile desfășurându-se la Cinemateca Eforie. 

 

La capitolul teatru, Godot îți aduce premiera unei noi piese cu Marius Manole: 7 dintr-o lovitură. Tot la Godot se joacă Cui i-e frică de Virginia Woolf de Edward Albee, în timp ce la  Unteatru se joacă o altă piesă a aceluiași autor – Trei femei înalteIar la Act se vor relua spectacolele Fidelitate și Jocuri în curtea din spate.

 

Opțiunile nu lipsesc nici dacă ne gândim la concerte: la capitolul muzică clasică, îți recomandăm concertul Schubert-Schumann-Debussy al lui Martino Tirimo și o premieră-eveniment la la Opera Națională: spectacolul O scrisoare pierdută, compoziție de Dan Dediu.

 

Hibernalul de chitară continuă cu o seară de muzică flamenco, iar pentru ritmuri electro, ai două opțiuni: Apparat (DJ Set), Deetron și Vakula la Arenele Romane vineri și Pendulum sâmbătă seară, tot la Arene.

 

Dansul e și el între opțiuni, atât în variantă experimentală – cu spectacolul Invisible Twin,  cât și în formă clasică – prin reprezentația Baletului Bolshoi a Spărgătorului de nuci, a cărei înregistrare va fi transmisă la Digiplex.

 

Evenimentele abundă dacă ne referim la alternativele de cumpărături. Îți recomandăm în primul rând Bookfest ediția de iarnă, dar și Cafeneaua cu pisici sau a doua ediție a Bazarului cu Lucruri Gratis.

 

În plus, în acest weekend ne așteaptă din nou un eveniment de modă  – The Fashion Diaries – la Silver Church și un târg cu cadouri "de designer" – Marché de Noël la The Ark.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here