10 locuri de cazare la mare unde te simți la fel de bine ca afară

0
9362
cazare mare litoral

Avem pentru voi 10 opțiuni de vis de cazare la mare la noi. Cu piscină proprie, multe așezate direct pe plajă, cu un stil și arhitectură care îți amintesc de litoralul de afară. De ani buni deja, mulți fugim de litoralul românesc din diverse motive. Mai ales când vine vorba de opțiunile de cazare la mare. Prea gălăgios, mult prost gust, prețurile nu se justifică…Și tot așa, motivele pot continua.

Anul ăsta, din cauza crizei sanitare Covid, mulți am fost nevoiți să reevaluăm cazarea la mare în România. 🙂 Și surprizele sunt foarte plăcute. Iată ce minuni de vile și pensiuni intime, de bun gust și liniștite sunt ascunse de la Năvodari până la Vama Veche la noi la mare.

1. Casa de Mare – cazare în stațiunea Olimp, direct pe plajă 🙂

casademareVrei să te simți ca în Cuba sau chiar pe o plajă din Brazilia? 🙂 Atunci îți recomandăm Casa de Mare. O pensiune / hotel boutique direct pe plaja mării, cu plajă proprie și cu piscină, construită, amenajată și decorată cu super bun gust. Nu sunt multe astfel de locuri pe litoralul românesc unde te simți ca afară, deși ești doar la 250 km de București. Ai senzația că ai fost transportat undeva pe o plajă exotică din America de Sud, cu case coloniale în stil cubanez sau brazilian. Dacă trăiești cu impresia asta, să știi că nu greșești prea tare, pentru că hotelul Casa de Mare se află nu pe Copacabana, ci în CopaHavana :)… Adică plaja de la Olimp de pe litoralul Mării Negre care adună mai multe zone de cazare absolut minunate. Vezi și mai jos.

casademare cazare mare

Dar pentru că aici vorbim strict de Casa de Mare, trebuie spus că e alcătuită dintr-o vilă cu 15 camere duble și 9 căsuțe de tip bungalow echivalentul unei camere triple. Toate sunt simplu decorate. Albul, cremul, albastru deschis predomină ca și culori, la fel ca lemnul și piatra când vorbim despre materialele folosite. Toate camerele au baie proprie. Din păcate pentru acest an mai găsiți camere disponibile începând cu luna septembrie. Dar dacă va fi ca anul trecut, luna septembrie va fi numai bună pentru o cazare de weekend sau mai mult la Casa de Mare.

casa de mare cazare la marePrețurile variază între 480 și 740 lei pe noapte de cameră, cu mic dejun inclus.

casa de mare casute cazare marea neagra

2. Villa Pontica – cazare în Mamaia Nord

villa pontica cazare mamaia nordDacă Spania e slăbiciunea ta, locul de cazare de la Marea Neagră pentru tine e Villa Pontica. La fel ca și Casa de Mare, Villa Pontica are piscină și e gândită cu bun gust. Dar parcă în interior nu își păstrează în toate camerele farmecul și pitorescul amenajărilor exterioare, făcute cu foarte mare atenție la detalii. Probabil de aceea și prețurile sunt mai accesibile față de Casa de Mare: de la 300 lei la 650 lei dar și mai mult, în funcție de perioada aleasă pentru sejur, cu mic dejun inclus.

vila pontica cazare mamaia nordVilla Pontica, gândită într-o combinație de stil brâncovenesc cu stil mediteranean care la final oferă senzația că te-ai teleportat în curtea interioară răcoroasă a palatului Alhambra din Spania, are 20 de camere disponibile pentru turiștii care caută intimitate și liniște.

villa pontica cazare mamaia
3. Tagoo – cazare pe litoral, la Vama Veche, doar pentru adulți

tagoo cazare mare vama vecheVreți să mergeți în Vamă, dar să vă simțiți ca în Grecia sau pe litoralul italienesc? Pensiunea Tagoo poate să vă împlinească această așteptare 🙂 La fel ca și celelalte cazări la mare de mai de sus, și Tagoo are propria piscină și o curte interioară liniștită care te îmbie la relaxare și o sesiune de baie de soare. De asemenea, se află la doar câteva sute de metri de plajă. Totuși superba și cocheta vilă Tagoo pierde ceva la capitolul simplitate și puritate a decorului. E un pic prea încărcată pe alocuri cu tot felul de accente, după cum puteți vedea în poze. Dar arhitectul a făcut o treabă excelentă, cu vila albă care te invită la seninătate și odihnă.

tagoo cazare la mare vama veche 3Vila Tagoo oferă turiștilor de închiriat 7 camere duble și 2 bungalow-uri, pentru sume care variază de la 300 lei la 750 lei, în funcție de cameră și perioada aleasă pentru sejur, cu mic dejun inclus. Partea mai puțin bună dacă aveți copii este că Tagoo se adresează doar adulților, pentru a asigura liniștea și intimitatea celor care aleg Tagoo  pentru o cazare pe litoralul românesc.

tagoo cazare la mare vama veche

4. Vila Elia – cazare litoral în Vama Veche, la 400m de plajă

pensiunea Elia cazare litoral Vama VecheLa fel ca Tagoo, vila Elia te așteaptă tot în Vama Veche. Intimă, cu o piscină superbă, cu un aer mediteranean care te face să te aștepți să auzi vorbindu-se în jurul tău limba greacă. Conceptul vilei Elia e ușor diferit, pentru că se adresează doar adulților… Asta nu înseamnă că se întâmplă nu știu ce chestii deocheate aici, ci doar că vor accepta la cazare doar persoane peste 18 ani, pentru a asigura liniștea și intimitatea celor care aleg Elia pentru o cazare pe litoralul românesc.

pensiunea elia cazare mare

La fel ca și Tagoo, vila Elia pierde mergând de la exterior spre interior ceva din simplitatea și puritatea mediteraneană, fiind ușor trădată pentru un lux căutat, care nu prea are niciun aliș veriș cu stilul mediteranean super relaxat și nepretențios. Și aici vila pierde din autenticitatea stilului pe care și l-a ales.

Vila are doar 5 camere de închiriat, ceea ce o face cu adevărat intimă. Prețurile variază de la 320 la 540 lei, în funcție de perioada aleasă și includ mic dejun.

 

5. Casa Stavros – cazare în 2 Mai, la 700m de plajă


casa stavros cazare mare 2 maiCasa Stavros e un complex de genul bungalow, fiecare familie are o mini terasă și intrare separată. Complexul, dominat de mult lemn în construcție, te duce cu gândul la o vacanță exotică. Cu piscina proprie și la 700m de plajă, prețurile variază de la 250 lei la 550 lei, în funcție de perioada aleasă pentru a face o plimbare la Marea Neagră pentru un bronz și o relaxare binemeritată. Vestea bună este că acest complex e ceva mai mare, are 50 de camere, ceea ce face mai probabilă posibilitatea de a vă caza aici în plin sezon, dacă nu v-ați făcut deja rezervare cu mult timp înainte.

casa stavros cazare litoral

6. Casa Blanca – cazare pe litoral la Olimp, direct pe plajă 🙂

casablanca cazare la mareN-avem timp de pierdut și vrem să ne bucurăm pentru cât mai mult timp de apa mării, de bălăceală, plajă, dar și de peisajul oferit de mare. În același timp, vrem să fim în siguranță atât noi, cât și familia noastră. Din aceste două puncte de vedere, una dintre cele mai bune opțiuni de cazare de pe litoralul românesc ni se pare a fi Casa Blanca. Sunt 12 bungalow-uri așezate direct pe plajă, super dichisite și de bun gust. Fiecare are o terasă proprie, dar și o bucătărie complet utilată. Practic sunteți complet independenți, nu trebuie să luați masa nicăieri și să vă expuneți contractării virusului din cauza căruia am rămas în România în vacanța din 2020 😀

casablanca cazare mareCu siguranță nu suntem primii care ne-am gândit la asta, deoarece bungalow-urile sunt deja complet rezervate până în septembrie. Dar mai aveți o șansă în luna septembrie. Prețurile sunt și ele pe măsura ofertei de cazare, fiind cuprinse între 600 lei și 820 lei pe noapte, fără mic dejun inclus. Fiecare căsuță are un plat dublu și o canapea extensibilă de două locuri.

casablanca cazare litoral

7. The Pines Boutique Villa – cazare în Vama Veche într-un decor scandinav


the pines boutique villa cazare litoralE o vilă interesantă, în stil modern, care pare să-și fi propus să te facă să trăiești oarecum vara scandinavă. Pe noi decorurile ne duc cu gândul la interioarele scandinave, plus o notă industrială. Așa că, dacă aveți astfel de fantezii când vine vorba de relaxarea la litoral și vreți ceva diferit, încercați The Pines Boutique Villa. Vila are la dispoziție 2 apartamente și 6 camere duble, la prețuri începând cu aproximativ 400 lei până la 1000 lei, în funcție de camera sau apartamentul ales și de perioada de cazare pe litoral.

the pines boutique villa cazare mare

8. Pensiunea Maris – cazare pe litoral la Vama Veche

Maris cazare mareVrei să te simți ca-n Monte Carlo? Maris e un concept ușor diferit față de celelalte cazari de la mare pe care vi le-am arătat mai sus. Are tot un aer mediteranean foarte pitoresc și care parcă își transmite relaxare și răcoare doar când vezi curtea interioară, dar e mai luxos. Îți dă senzația unui hotel de 4 stele de la Monte Carlo.

Maris cazare la mareȘi prețurile sunt măricele dar la o treime totuși făță de cele din Monte Carlo. 🙂 Încep cam de la 300 lei și ajung la 700 lei pentru o cameră triplă în funcție de perioada aleasă pentru cazare pe litoral, cu mic dejun inclus. Ce nu are Maris este acces direct la plajă. Aceasta se află cam la 300-400 m de Vila Maris. Găsești mai multe detalii aici.9. Hacienda de Mare – cazare la mare în Olimp

hacienda de mare cazare litoral romanesc2Vrei să te simți ca într-un ranch din Spania? 🙂 Ei, bine, Hacienda de Mare e mai faină ca arhitectură și decor față de multe vile de genul acesta din Spania. Unde mai pui că e și mult mai nouă, nu e o clădire de sute de ani care păstrează umezeala. Așa că ai toate beneficiile și plăcerea de a locui într-o astfel de vilă fără niciuna dintre neplăcerile unei astfel de cazări și fără transportul obositor și riscant, anul ăsta din cauza crizei sanitare Covid, până pe coasta Spaniei. În interior, la fel ca și Maris, Hacienda de Mare oferă un design mai luxos față de celelalte cazări de la mare pe care le-am prezentat mai sus. Acum depinde dacă vrei ceva cât mai autentic și simplu sau vrei să te simți răsfățat în mod special.

hacienda de mare camera cazare marePartea extraordinară la Hacienda de Mare, pe lângă arhitectură, e faptul că se află direct pe plajă, la fel ca și Casa de Mare și Casa Blanca. Ce nu are Hacienda de Mare față de toate celelalte cazari la mare prezentate în topul nostru este o piscină proprie. Vila vă pune la dispoziție 9 apartamente, unele cu vedere direct la mare, și 9 camere duble. Prețurile sunt mari, de la 460 lei pe noapte, până la 830 lei, cu mic dejun inclus. Chiar și așa, Hacienda de Mare nu mai are disponibile anul acesta camere libere decât în luna septembrie.

 

10. Nayino Resort Hotel – cazare la mare la Năvodari

nayino resort hotel cazare mare năvodariCu piscină proprie și la 100 m de plajă, Nayino nu arată la fel de chic precum celelalte 9 pensiuni și vile pe care vi le-am prezentat ca opțiuni pentru cazare la mare. Dar e mai funky, mai hipsteresc, cu o pictură murală mare și e prietenos cu familiile cu copii.

Prețurile încep de la 3-400 lei și ajuns și la 1.100 lei cu mic dejun și cină incluse în preț.

nayino resort hotel cazare mare navodariCam acestea sunt cele mai faine cazari la mare la noi. Intime, chic, de bun gust și care te fac să te simți ca într-o vacanță superbă la mare în Grecia, Italia sau Spania. Cele mai multe cazări vin cu piscină proprie și câteva au acces direct la plajă. De asemenea multe dintre ele oferă intrare separată direct de afară, ceea ce e un punct în plus dacă vrei un maxim de intimitate și o expunere cât mai mică riscului Covid. Vouă ce cazare la mare la noi v-a plăcut în mod special?


Vezi și

Balcic – 7 lucruri pe care trebuie să le ştii înainte să-l vizitezi

Bulgaria orase de vizitat – 5 oraşe din Bulgaria în 5 zile

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here