Carol

Unde: Patricia Highsmith
0
951

Carol este unul dintre filmele ce se regăsesc pe lista nominalizărilor din competiția Festivalului de Film de la Cannes 2015 și reprezintă o dramă romantică alimentată de o iubire interzisă, pericol și suspans.

Pe fundalul New York-ului anilor '50 se desfășoară povestea lui Carol (Cate Blanchett), o femeie elegantă, sofisticată, bogată și măritată și a Theresei (Rooney Mara), o funcționară aflată la început de drum în viață și nesigură în fața viitorului. Aflată în mijlocul divorțului și a luptei pentru custodia fiicei ei, Carol, fascinată de misterul și de frumusețea Theresei, leagă o prietenie puternică și extraordinară cu aceasta. În ziua de Crăciun, Carol îi propune Theresei să o însoțească într-o călătorie prin America, pe parcursul căreia cele două se îndrăgostesc fără speranță una de cealaltă, însă prejudecățile vremii și legile restrictive vor reprezenta o provocare imensă pentru relația lor.

Carol este un film regizat de Todd Haynes (Far From Heaven, I’m Not There), bazat pe nuvela The Price of Salt scrisă de Patricia Highsmith (Strangers on a train, The Talented Mr. Ripley).

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here