5 filme de la Cannes 2019 in cinematografele din Romania

0
1012
The official Poster © Photo : La Pointe courte / 1994 Agnès Varda and her children - Montage & design : Flore Maquin/www.festival-cannes.com/en

Ediţia din 2019 a Festivalului de Film de la Cannes (14-25 mai) readuce în prim-plan regizori consacraţi precum Almodovar, Ken Loach, fraţii Dardenne şi Elia Suleiman, dar şi regizori mai tineri, ce au debutat în forţă la ediţiile recente, cum este şi Kantemir Balagov. Filmele acestora au fost selectate în competiţia festivalului şi vor intra şi în cinematografele din România.

Admiratorii lui Pedro Almodovar aşteaptă nerăbdători unul dintre cele mai intime filme ale regizorului – Dolor y gloria (Pain and Glory) -- în care detaliile autobiografice sunt reinterpretate printr-un omagiu adus cinematografiei. Filmul în care îi vei revedea pe actorii Penelope Cruz şi Antonio Banderas vorbeşte despre condiţia artistului nonconformist ce îşi rememorează viaţa pentru a se înţelege mai bine.

DOLOR Y GLORIA. Tráiler Oficial HD. Ya en cines.

LYTE video

Ken Loach, un regizor cu simpatii socialiste asumate, revine cu altă dramă inspirată din problemele occidentalilor vulnerabili. Noul său film Sorry We Missed You prezintă încercările unei tinere familii de a supravieţui în timpul crizei economice din 2008. Problemele sunt alimentate mai ales de criza locurilor de muncă, într-o perioadă în care ofertele de joburi pe termen lung scad considerabil.

Fraţii Dardenne abordează la rândul lor o dramă socială, de data aceasta din perspectiva unui preadolescent de 13 ani, care pendulează între tentaţiile vârstei şi valorile religioase în care se infiltrează extremismul. Young Ahmed (Le jeune Ahmed) promite să fie un film controversat, despre care se va tot vorbi după ieşirea din sala de cinema.

Elia Suleiman continuă să invite publicul la explorarea temelor ce reflectă dramele Orientului Mijlociu. Noul său film – It Must Be Heaven – propune o călătorie în afara Palestinei. Călătoria prin care se încearcă evadarea din Palestina devine pretextul folosit pentru abordarea într-un registru demn de un comic profund a unor teme precum identitatea, naţionalitatea şi nevoia de (re)găsire a unui spaţiu numit acasă. Personajul-narator descoperă că de fapt Palestina îl urmăreşte peste tot în lume, din Paris până-n New York.

Debutul în forţă cu filmul Closeness l-a transformat pe Kantemir Balagov într-un favorit al celor dornici de a căuta voci proaspete în cinematografia mondială. Noul său film – The Beanpole – prezintă încercările unor femei de a-şi reface viaţă după Al Doilea Război Mondial.

Citeşte şi 10 filme de la Cannes despre care vor povesti şi generaţiile viitoare

10 filme de la Cannes (2017) despre care vor povesti si generatiile viitoare

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here