3 surprize care te asteapta la festivalului Les Films de Cannes a Bucarest (2017)

0
629
foto: filmedefestival.ro

Pe lângă filmele premiate la Cannes în 2017, vei mai descoperi câteva surprize cu ocazia ediţiei de anul acesta a festivalului Les Films de Cannes a Bucarest (13-22 octombrie).

 

Focus China

Cele mai bune filme chineze ale anului vor putea fi văzute într-o secţiune specială a evenimentului, organizată cu sprijinul unui critic de la Variety, specializat în cinematografia din ţara lui Confucius. Unul dintre filme este câştigătorul marelui trofeu al festivalului de la Locarno – Mrs. Fang.

MRS. FANG Clip | TIFF 2017

LYTE video

Regizorii Bela Tarr şi Laurent Cantet vin la Bucureşti

Cinefilii împătimiţi îşi vor putea întâlni doi idoli la Bucureşti. Unul dintre aceştia este Bela Tarr, considerat ultimul cineast dornic de a conserva tradiţia cinemaului tarkovskian. Celălalt este Laurent Cantet, regizorul filmului Entre le murs (The Class), distins cu Palme d’Or în 2008.

Cu ocazia venirii la Bucureşti a celor doi regizori, publicul va avea parte de o retropesctivă ce include atât filme cult, dar şi ultimele lor creaţii. Din retrospectiva dedicată lui Bela Tarr fac parte filmele: Almanac of Fall (1984), The Turin Horse (2011), Ursul de Argint la Berlinală, Werckmeister Harmonies (2000) şi capodopera Satantango.

Filmul Satantango, care durează şapte ore va fi marea surpriză a retrospectivei şi va fi difuzat într-un maraton cinefil, pe data de 15 octombrie.

Retrospectiva dedicată regizorului Laurent Cantet este deschisă de filmul Entre le murs (The Class), proiectat pe 13 octombrie, la Cinema Elvire Popesco. Tot în cadrul retrospectivei poţi vedea în premieră noul film, L’Atelier (The Workshop), selectat în 2017 la Cannes. Filmul va fi precedat de primul scurtmetraj al regizorului – Tout a la manif, pentru care a primit premiul Jean Vigo în 1994.

Celelalte două filme incluse în retrospectivă sunt Retour a Ithaque/Return to Ithaca (prezentat în 2014 la Festivalul de la Veneţia) şi L’emploi du temps (Time Out).

 

Filmele româneşti prezentate la marile festivaluri, văzute în avanpremiera

Cei interesaţi de cinematografia autohtonă vor avea parte de câteva avanpremiere. Vom anunţa lista completă a lor pe măsură ce vom primi noi informaţii.

 

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here