3 romane cu gangsteri si detectivi oferite de Editura All la Bookfest 2017

0
1120

Cititorii dependenţi de thrillerele poliţiste, capabile de a-i ţine cu sufletul la gură de la început până la final, vor avea parte de trei surprize la standul Editurii All de la Bookfest – târgul de carte ce va avea loc între 24 şi 28 mai 2017. Editura le-a pregătit un nou roman din seria dedicată lui Guillaume Musso, alături de alte două romane ecranizate.

 

 Fata din Brooklyn de Guillaume Musso

Fata din Brooklyn - copertaUnul dintre cei mai citiţi autori francezi, Guillaume Musso, are fani şi în România. Ei vor trece sigur pe lista lecturilor viitoare şi noul său roman – Fata din Brooklyn, tradus de Liliana Urian. Romanul este un periplu ameţitor al unui bărbat care părăseşte Coasta de Azur şi ajunge direct în zonele rău famate din New York. În metropola care nu doarme niciodată speră să o poată găsi pe femeia de care s-a îndrăgostit şi care, se pare, ascunde multe secrete murdare în spatele identităţilor false. Protagonistul romanului, un faimos autor, se trezeşte implicat în situaţii riscante având ramificaţii la nivel înalt, din care încearcă să iasă cu ajutorul prietenului său, Marc, un fost poliţist. Cine este de fapt femeia de care este fascinat? O victimă a împrejurărilor nefaste, sau o asasină cu sânge rece? Aceasta este întrebarea ce îl determină să intre într-o cursă nebunească pentru a o găsi după ce ea dispare misterios în timpul vacanţei romantice de pe Coasta de Azur.

 

Zulu de Caryl Ferey

Zulu - copertaEcranizat în 2013, avându-i pe Forest Whitaker şi pe Orlando Bloom în rolurile  principale, Zulu este un crime thriller zguduitor, a cărui acţiune se petrece într-o lume pe cât de ispititoare pentru vânătorii de aventuri, pe atât de feroce pentru străini. Caryl Ferey te trimite direct în zonele periculoase din Africa de Sud, îmbinând intriga detectivistă cu enigmele şi ritualurile tribale sinistre. Protagonistul său, Ali Neuman, ajunge, dintr-un copil traumatizat de moartea violentă a tatălui său, un şef zelos al serviciului Omoruri al Poliţiei din Cape Town. Încearcă să cureţe străzile de bandele de traficanţi şi de temutele grupări de crimă organizată. Când fata unui sportiv faimos este găsită moartă în Grădina Botanică, în lumea lui Ali îşi fac loc elementele terifiante care bântuie Africa de Sud, forţându-l să ia decizii riscante. Romanul Zulu, care a primit Marele Premiu pentru Literatură Poliţistă, devenind şi favoritul cititoarelor revistei Elle, a fost tradus în limba română de Simona Negrea.

 

Mercenarul de Jean-Patrick Manchette

Mercenarul - copertaUn alt roman adictiv pentru cei pasionaţi de thrillerele ce prezintă faţa nevăzută a societăţii este şi Mercenarul, tradus de Mona Apa. Jean-Patrick Manchette plasează în centrul romanului său un bărbat care luptă pentru a avea o viaţă normală, deşi trecutul său îl prinde din urmă. Implicat în afacerile mafiei, Martin Terrier va fi presat să se întoarcă în rândul interlopilor, cărora nu le pasă de hotărârea lui de a deveni un om cinstit pentru a-şi clădi o familie alături de fosta iubită din liceu. Prins între presiunile foştilor colegi din rândul mafiei şi dorinţa de a nu capitula în faţa ameninţărilor, Martin va face totul pentru a-i apăra pe cei dragi. Romanul a fost ecranizat de Pierre Morel, avându-l pe Sean Penn în rolul principal.

 

 

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here