18 carti scrise de autori internationali, prezentate la Bookfest 2019

0
1558

 Imperiul fără de sfârşit

Coreea de Sud a intrat puternic în lumea cititorilor şi a cinefililor. Romanul Imperiul fără de sfârşit a fost ecranizat de Park Jong-won în 1995 şi a fost comparat cu Numele trandafirului. Acţiunea romanului are în centru ancheta unei crime din lumea cărturarilor de la curtea regelui Jeongjo. Investigaţia este condusă de însuşi custodele Bibliotecii regale din anul 1800.

 

O familie modernă

 

Rămânem în spaţiul literaturii sud-coreene, de data aceasta pentru a descoperi o poveste actuală despre o familie nonconformistă, care spulberă valorile conservatoare. O familie modernă prezintă încercarea unei mame de a-şi înţelege copiii reîntorşi în casa ei – un cineast fără succes, un interlop şi o fiică devenită mama unei adolescente pasionate de scrierile lui Hemingway. Prin acest roman îl vei descoperi pe unul dintre cei mai apreciaţi scenarişti şi autori din Coreea de Sud – Cheon Myeong-kwan.

 

Uciderea Comandorului, vol. II

 

Veste bună şi pentru fanii lui Haruki Murakami! Vor găsi la Bookest volumul II din Uciderea Comandorului. În Metafora se schimbă vor descoperi noile evenimente ciudate din viaţa unui pictor ce alege să traiască într-o casă retrasă.

 

Frantumaglia. Viaţa şi scrisul meu

 

Elena Ferrante a devenit una dintre cele mai populare autoare, datorită faimoasei Trilogii Napolitane. Cititorii sunt invitaţi să intre în atelierul şi în gândurile acestuia prin volumul experimental Frantumaglia. Vei descoperi un autoportret surprinzător, din care nu lipsesc impresii despre literatură, feminism, succes, critici.

 

 

Apă dulce

Mitologia nigeriană este interpretată captivant în Apă dulce. Romanul este considerat unul dintre cele mai bune debuturi ale ultimilor ani, impunând o nouă voce feminină în literatura universală. Realismul magic, erotismul şi explorarea sinelui şi a rădăcinilor sunt unite într-o scriitură ameţitoare.

 

Casa bântuită

 

Stephen King recomandă Casa bântuită. Roman îmbină fiorii unui thriller şi poveştile cu fantome şi personaje excentrice nimerite într-o casă plin de enigme. Cartea a stat la baza unui celebru serial difuzat pe Netflix.

 

Pachinko

 

Dacă îţi plac romanele cu poveşti transgeneraţionale poţi miza pe saga unei familii coreene ajunse în Japonia. Povestea întinsă de-a lungul a patru generaţii din Pachinko debutează cu sosirea în Japonia a unei tinere sărace. Aceasta şi-a dezonorat familia coreeană după ce a rămas însărcinată. Bărbatul ce o va lua de soţie este cel care o duce într-o nouă ţară pentru a căuta un trai mai bun. Romanul lui Min Jin Lee a fost lăudat de Junot Diaz şi a fost selectat pentru National Book Award.

 

Între ei. Amintiri despre părinţii mei

 

Considerat unul dinre cei mai buni autori americani, Richard Ford le-a pregătit cititorilor săi un volum cu tentă autobiografică. De data aceasta, personajele sunt chiar părinţii acestuia. Amintirile despre ei sunt legate de portretul Americii din prima jumătate a secolului XX.

 

Înotând spre casă

 

Finalist al Man Booker Prize, romanul Înotând spre casă explorează relaţia complicată dintre secrete şi iubire. Deborah Levy, cunoscută publicului român datorită cărţii Lapte fierbinte, propune o călătorie psihologică menită să dezvăluie nişte personaje ce te vor invita să arunci o privire spre propria lume.

 

Ministerul fericirii supreme

 

Autoarea ce a dat romanul Dumnezeul lucrurilor mărunte revine cu o nouă poveste din India contemporană. În Ministerul fericirii supreme, Arundathy Roy te va purta din mahalalele vechiului Delhi până în metropolele aflate într-o continuă schimbare apoi în Valea Caşmirului şi în pădurile Asiei Centrale.

 

Gânduri de pe o planetă nervoasă

 

Obsesiile, angoasele şi problemele omului actual sunt analizate de Matt Haig. Autorul leagă problemele sociale de impasurile din plan individual.

 

Micul dejun al campionilor

 

Cei ce preferă satira lui Kurt Vonnegut vor trece pe listă şi Micul dejun al campionilor. Romanul prezintă aventurile unui scriitor cu multe cărţi publicate, dar fără cititori. Acesta nimereşte la un festival organizat de un afecerist ce se crede stăpânul absolut al celor din jur.

 

 

Al dumneavoastră sincer, Şurik

 

Ludmila Uliţkaia te admeneşte cu povestea unui Don Juan din Rusia anilor ’70. Îl cheamă Şurik şi duce o existenţă care devine una cu vieţile femeilor pe care le seduce. Vei descoperi un labirint al capcanelor afective şi al voluptăţilor ce invită la reflecţie.

 

Barbă Albastră

 

Admiratorii lui Amelie Nothomb vor putea citi Barbă Albastră. În acest roman, una dintre cele mai apreciate autoare din spaţiul francofon reinterpretează, în cheie actuală, o clasică poveste. Personajul central – tânăra Saturnine – se mută în camera închiriată de un bărbat misterios. În apartamentul acestuia există însă o altă cameră, una secretă, unde nimeni nu a intrat.

 

 

Monsieur Karenin

 

După ce i-a încântat pe cititorii din România prin romanul Marele Gorsky, autoarea Vesna Goldsworthy le propune o poveste ce aminteşte de lumea lui Tolstoi. Povestea se petrece în Londra anului 1947, unde o franţuzoaică ascultă istoria de viaţă a unui imigrant rus. Biografia acestuia este legată de cea a familiei amintite în literatură.

 

Băieţelul  de 1000 de ani

 

Băieţelul de 1000 de ani este o reinterpretare a istoriei omenirii prin ochii unui copil despre care se spune că trecut prin mai multe secole. Numele lui este Alfie Monk şi pretinde că a fost martorul unor evenimente care s-au petrecut cu o mie de ani în urmă. Când nu are parte de întâmplări neobişnuite, Alfie îşi caută prieteni, iar căutarea se va transforma într-o serie de peripeţii simpatice.

 

O istorie a violenţei

 

După ce s-a remarcat printr-un debut în forţă datorită romanului Sfârşitul lui Eddy Bellegueule, autorul Edouard Louis revine cu alt roman autobiografic, intitulat O istorie a violenţei. Cartea redă încercarea unui bărbat agresat de a înţelege trauma şi latura întunecată a unei fiinţe umane.

 

Fiul lui Iisus

 

Amatorii de proză scurtă pot alege volumul Fiul lui Iisus. Povestirile din acest volum reflectă viaţa unui tânăr dependent de heroină, care întâlneşte personaje din rândul marginalilor. Dependenţa nu îi afectează luciditatea, acesta reuşind să descopere o realitate adesea ignorată. Scriitura lui Denis Johnson este apreciată datorită unei profunzimi şi unei frumuseţi tăioase.

 

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here