The Walk


Premiera: 09 October 2015
0
619

The Walk nu este un film recomandat cardiacilor având (şi) rău de înălţime. Pelicula spune povestea din culisele încercării unui artist al mersului pe sârmă, Philippe Petit, de a traversa distanţa dintre cele două turnuri gemene (denumite şi The Gemini).

Filmul are la bază povestea reală a unui francez care, în data de 7 august 1974, a încercat să străbată distanţa dintre cele două turnuri gemene mergând pe sfoară. În rolul lui Philippe Petit, o legendă urbană din Parisul şi New York-ul anilor ’70, regizorul Robert Zemeckis l-a distribuit pe Joseph Gordon-Levitt, rămas în memoria multora datorită interpretării din (500) Days of Summer. Alături de actorii Charlotte Le Bon, James Badge Dale şi Ben Scwartz, Levitt a încercat să refacă atmosfera anilor ’70, cu ai săi visători nesăbuiţi, prin ochii găştii din jurul lui Petit, care, ajutat de mentorul sau interpretat de Ben Kingsley, trebuia să depăşească trădările, intimidările şi conflictele ce ameninţau grupul şi, implicit, încercarea lui nebunească.

The Walkeste privit drept o replică dată filmului documentar Man on Wire, regizat de James Marsh în 2008, care a primit şi Oscarul. În România, premiera filmului The Walkva avea loc pe data de 9 octombrie 2015.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentKurt Elling – Passion World
Următorul articolFree- All right now
mm
Pragmatica la ora 9, visatoare dupa 6. Ma infrupt cu lacomie din carti si ador sa vad un film la cinemateca. Imi place sa calatoresc prin ochii mintii, in timpul unui festival de film sau bucurandu-ma de o carte. Nu as putea trai fara arta, ceai sau filme. O zi in care sa nu povestesc despre o carte sau despre un film bun e una pierduta.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here