Suits – Cand memoria fotografica castiga Wall Street-ul

0
2392

Spre deosebire de alte seriale despre lumea avocaturii, Suits nu se concentrează pe studiul legilor, nici pe construirea discursului actorilor și nici măcar pe viața din tribunalele americane, ci despre șansă, o a doua șansă. Dacă alte seriale cu avocați ne demonstrează că toată lumea care greșește trebuie să plătească, iar oamenii legii se îngrijesc să apere legea, Suits ne arată că această lume a avocaților poate fi foarte ușor păcălită, trebuie să fii inteligent, să fii motivat și să ai pe cineva care să te protejeze, eventual necondiționat.

Suitsurmărește aventurile unui tânăr autodidact care, deși nu a terminat facultatea, a ajuns, printr-un concurs de împrejurări, să lucreze la una dintre cele mai bune firme de avocatură din New York, apreciată printre altele și pentru că toți angajații săi erau absolvenți de Harvard. Mike Ross, interpretat de Patrick J. Adams, și-a câștigat existența dând examenul de barou în locul celor care nu puteau să ia un punctaj de trecere nici dacă erau meditați de însuși Socrate. Și pentru asta îl plăteau pe Ross care avea o memorie fotografică care îl ajuta să recite perfect legile americane. În momentul în care viața lui Ross se împărțea între examene și droguri, acesta îl întâlnește pe Harvey Specter (Gabriel Macht), un avocat cunoscut, care uimit de inteligența și capacitatea de învățare a primului îi oferă ocazia să lucreze pentru el.

 

 

Din nefericire, însă, nu prea înțelegem de ce Harvey își pune în pericol cariera pentru a îl proteja pe Rose care, deși îl ajută de mai multe ori să rezolve anumite cazuri, nu demonstrează că este un Dr. House al avocaturii. Argumentul că Harvey se vede pe el în tinerețe în Mike Ross este mai mult romantic decât verosimil. În orice caz, serialul confirmă conceptul de american dream bine implementat și puternic regăsit în producțiile de televiziune de peste ocean, vezi White Collar.

Dincolo de acest cui, Suits cucerește printr-o scriitură amuzantă și inteligentă și printr-o distribuție echilibrată și bine aleasă. Cei doi actori principali Patrick J. Adams și Gabriel Macht sunt foarte carismatici, credibili în rolurile lor de actori din lumea de pe Wall Street și, să recunoaștem, good looking. Mai ales în comparație cu personajul lui Rick Hoffman, Louis Litt, un alt partener al firmei care este mereu în competiție cu Harvey și dedicat total firmei pentru care lucrează este mereu autoritar și obsedat ca toți angajații să fie competenți și mai ales absolvenți de Harvard. Louis Litt se află, astfel, la polul opus față de Harvey și Ross fiind frustrat, deloc carismatic, ba chiar enervant.

Pe lângă diada carismatic-necarismatic ilustrată de cei trei actori, serialul pune accent și pe viața personală a personajelor principale. Astfel, dacă Mike Ross este îndrăgostit de colega sa Rachel Zane, interpretată de frumoasa Meghan Markle, Harvey Specter are mai multe relații amoroase, însă singura prezență feminină constantă din viața lui este secretara sa Donna Paulsen, jucată cu mult umor și ironie de bună calitate de Sarah Rafferty.

 

 

Serialul, al cărui al doilea sezon se apropie de final, va reveni pentru un al treilea.  Suits va continua să ne povestească cu umor și ironie despre cum poți trăi încălcând regulile fără să fii descoperit, nici măcar atunci când ești înconjurat de cei mai buni avocați din lume.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentThe Counselor
Următorul articolSuits -Trailer cu Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here