Sieranevada

0
1067
Unde: Bulevardul Dacia nr. 77, Bucuresti (Institutul Francez)

Premiera: 05 September 2016

Cand: 05 Sep 2016
Ora:19:00

Sieranevada, regizat de Cristi Puiu, va deschide sezonul toamnă-iarnă a premierelor unor filme elogiate sau premiate la marile festivaluri europene de anul acesta. După ce a fost proiectat şi la festivalurile autohtone, cum ar fi TIFF sau Anonimul, unde a fost premiat, Sieranevada va putea fi văzut de marele public şi în cinematografele din România. În Bucureşti, filmul va fi proiectat în avanpremiera la Cinema Elvira Popescu (Institutul Francez), începând cu data de 5 septembrie 2016. Alte cinematografe din Bucureşti la care va mai putea fi văzut sunt: Cinema City AFI Cotroceni, Grand Cinema & More Băneasa, Movieplex, Hollywood Multiplex, Cinema Muzeul Ţăranului (Studio Horia Bernea), Cinemateca Union, Cinema Europa.

Sieranevada face parte din categoria filmelor în care un personaj este nevoit să petreacă o duminică în familie. Protagonistul – Lary, un doctor de patruzeci de ani – este forţat de împrejurări să îşi înfrunte un trecut pe care îl credea uitat şi să îşi redefinească rolul în familie, rostind propriul adevăr.

Inclus în competiţia de la Cannes, alături de Bacalaureat, regizat de Cristian Mungiu, filmul Sieranevada este o satiră în culorile umorului negru adaptat la decorul cartierelor muncitoreşti. Între pereţii unui apartament vei găsi toate metehnele, dramele, conflictele, frustrările şi fuga de sine însuşi a românului contemporan. Acţiunea are în prim-plan o reuniune de familie, mai mult forţată de obligaţia participării la un parastas. Gesturile, dialogurile, încercările fiecăruia de a-şi ascunde greşelile şi de a păstra aparenţele în faţa preotului au dus la nişte situaţii de un comic amar şi la tensiuni greu de controlat, deşi totul părea doar o furtună într-un pahar cu apă.

În distribuţia filmului îi vei vedea pe actorii: Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Marian Râlea, Bogdan Dumitrache, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Tatiana Iekel şi Judith State. Filmul regizat de Cristi Puiu va reprezenta România în competiţia pentru Oscarul decernat celui mai bun film străin.

Preţul unui bilet este de 15 lei (Cinema Elvira Popescu) şi de 10 lei (Studio Horia Bernea şi Cinemateca Union).


LYTE video

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here