Retrospectiva John Cassavetes la American Independent Film Festival 2018

0
720
Unde: Cinema Muzeul Taranului

Cand: 27 Apr - 03 May 2018

Între 27 aprilie şi 3 mai, la Cinema Muzeul Ţăranului, poţi (re)vedea 5 dintre cele mai bune filme realizate de iconicul regizor John Cassavetes. Filmele vor fi proiectate în carul retrospectivei de la American Independent Film Festival 2018.

Filmele din retrospectivă sunt: Shadows (1959), Faces (1968), A Woman Under the Influence (1974), The Killing of a Chinese Bookie (1976) şi Gloria (1980). Filmele vor fi introduse de Cristian Tudor Popescu, Christian Ferenc-Flatz, Ionuţ Mareş şi Andrei Tănăsescu.

Shadows, debutul ce i-a adus lui Cassavetes Premiului Criticilor la Festivalul de Film de la Veneţia, este un portret al Americii din anii ’50, văzută prin ochii unor fraţi ce au copilărit în New York. Filmul este considerat esenţial pentru evoluţia cinematografiei americane de artă. Poţi vedea filmul sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 16:00, la Cinema Muzeul Ţăranului.

Faces, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu, cel mai bun actor şi cel mai bun actor în rol secundar, prezintă urmările imprevizibile ale unei nopţi în care doi soţi, după ce au ales calea divorţului, petrec nişte ore în companii diferite, compensând lipsa afecţiunii din cuplu. Poţi vedea filmul vineri, 27 aprilie, de la ora 17:30, la Cinema Muzeul Ţăranului.

Nu trebuie să ratezi nici A Woman Under the Influence, despre care spectatorii şi criticii au spus că prezintă unele dintre cele mai intense scene din istoria cinematografiei. În film apare Gena Rowlands, soţia şi muza regizorului, premiată la Globurile de Aur datorită rolului. Poţi vedea filmul miercuri, 2 mai, de la ora 17:00, la Cinema Muzeul Ţăranului.

Genul neo-noir este abordat în filmul The Killing of a Chinese Bookie, în care Ben Gazzara, distribuit în rolul unui bărbat ce deţine un club de strip-tease, te poartă în culisele lumii interlope din Los Angeles. Personajul interpretat de el trebuie să ucidă un cămătar chinez la comanda mafiei italiene, pentru a-şi salva afacerea. Poţi vedea filmul luni, 30 aprilie, de la ora 17:30, la Cinema Muzeul Ţăranului.

Retrospectiva este încheiată de Gloria, ultimul film al lui Cassavetes, distins cu Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia. Poţi vedea filmul duminică, 29 aprilie, de la ora 15:30, la Cinema Muzeul Ţăranului.

Accesul este gratuit, pe baza unei revzervări online prin Eventbook.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here