Recomandari pentru weekendul 8-10 noiembrie

0
798

Fără îndoială, putem declara acest weekend, unul dedicat festivalurilor. Fie de film, de teatru sau de muzică, va fi destul de dificil să alegi între ele.

Astfel, Festivalul Filmului Francez continuă până la sfârșitul acestui weekend  la Cinema Elvira Popescu. Vineri este anunțată proiecția unui film surpriză de la ora 22:20, iar sâmbătă va avea loc gala de decernare a premiului publicului TV5 Monde pentru cel mai bun regizor francez debutant.

Festivalul Filmului German 2013 va avea loc la Cinema Studio, reunind atât producții actuale, cât și filme clasice germane. Festivalul începe sâmbătă, pe 9 noiembrie, cu proiecția filmului Oh, Boy! (2012) , premiat cu 6 distincții din partea Academiei Germane.

Filmul pentru care regizorul Amat Escalante a primit premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Cannes 2013, Heli, va intra începând cu această săptămână în cinematografele românești. Pelicula prezintă imaginea unui Mexic contemporan prin intermediul dramei unei familii, scenele extrem de șocante și de realiste redând un portret de țară fără ascunzișuri. Poți citi recenzia noastră aici.

Fanii eroilor Marvel vor avea ocazia să urmărescă începând de vineri partea a doua a poveștii zeului Thor, Thor: The Dark World. Pus față în față cu un dușman foarte periculos care vrea să cufunde Universul în întuneric, Thor (Chris Hemsworth) se va reuni cu Jane Foster (Natalie Portman) în încercarea de a salva omenirea.

Și ca să ne întoarcem la festivaluri, de vineri până dumincă ești invitat la Cinemateca Eforie pentru a lua parte la ediția a doua a festivalului internațional de film și artă psihedelică Tripoteca, unde te așteaptă scurtmetraje, animații și videoclipuri din 17 țări, o expoziție de pictură și artă digitală, concerte și instalații video.

Vinerea și sâmbăta aceasta are loc și cea de-a 4-a ediție a Festivalului Respir Shakespeare ce cuprinde două secțiuni: o secțiune de spectacole și lansări de carte care se va desfășura la Muzeul Țăranului Român și o secțiune de conferințe și proiecții de film care va avea loc la Facultatea de Filosofie din cadrul Universității București.

Continuând cu teatru 100%,  săptămâna a început cu un nou festival de teatru, festival care continuă până duminică. De data aceasta este vorba despre Festivalul Național de Teatru Independent care reunește la București cele mai bune spectacole de teatru independent. Din programul acestui weekend vor face parte piesele Femeile sunt de pe Marte, bărbații de pe Venus, care se va juca vineri, la Godot Cafe Teatru, de la ora 21:00, Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt, sâmbătă la Unteatru de la ora 21:00 sau Aggressive Mediocrity, în Green Hours, duminică de la ora 19:00.  

Făcând trecerea la muzică, la The Light Cinema (Liberty Mall) a debutat de curând o nouă stagiune The Met: Live HD. În cadrul acesteia, sâmbătă de la ora 19:55 va fi transmisă în direct de la Opera Metropolitană din New York, clasica dramă a lui Giacomo Puccini, Tosca.
 

De-a lungul acestui weekend are loc și Festivalul Artelor Spectacolului Viața e Frumoasă. Reprezentații de balet, de operetă, muzică, concerte, lansări de carte și expoziții vor face parte din programul festivalului. De asemenea, vei avea parte și de o serie de spectacole din străinătate, venite din țări precum Rusia, Georgia, Lituania și Italia.

Și festivalul dedicat muzicii de cameră SoNoRo continuă, în program fiind incluse concerte susținute de Golden Birds and Black Angels, vineri la Palatul Bragadiru, de la ora 20:00, Chiaroscuro, sâmbătă la Muzeul Național de Artă, de la ora 19:00 și Letter from the Sky, la Ateneul Român, duminică de la ora 19:00.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here