Recomandari pentru weekendul 6-8 septembrie

0
564

Se anunță un weekend de toamnă frumos, cu multe evenimente faine. Așadar, printre recomandările noastre se numără, Festivalul de muzică Enescu, cu interpretari din partea Orchestrei de Paris, a Orchestrei și Corului Operei Naționale București, a Corului și Orchestrei Filarmonicii George Enescu, ca și a Ansamblului La Venexiana. Iată o recenzie care s-ar putea să te convingă să mergi la Festival (bilete încă se mai găsesc).

 

De asemenea, în materie de film intră în cinematografe trei filme pe care s-ar putea să ții neapărat să le vezi. E vorba de premierele filmelor semnate de Woody AllenBlue Jasmine și cel al lui Bernardo Bertolucci Io e te. Tot în acest weekend intră în cinematografe încă un film "de artă" – Tanta agua, premiat la festivalurile internaționale de film. Dacă mai ai nevoie de un argument: este un film despre vacanță, dar o vacanță altfel.
 
 
Cu Cate Blanchett în rolul principal, Blue Jasmine este o reinterpetare a piesei lui Tennessee Williams, A Streetcar Named Desire. Dacă vrei să citești recenzia noastră, o găsești aici.
 
 

Io e Te, fiul lui Bernardo Bertolucci, îl are în prim plan pe Lorenzo, o fire foarte introvertită. Singura persoană cu care intră în contact este sora lui vitregă, Olivia, de care se va apropia, cei doi găsind sprijin unul în celălalt. Poți citi recenzia noastră aici.

 

Tanta Agua, la rândul ei, este o poveste despre o familie, care deși formată din indivizi complet diferiți, sunt uniți prin întâmplările prin care trec. Filmul a fost distins cu mai multe premii la festivaluri de film internaționale, precum Festivalul de Film San Sebastian, Festivalul Internațional de Film de la Miami și Festivalul de Film Internațional Transilvania.

 

Tot în acest weekend vor avea loc reprezentațiile trupei canadiene de circ Cirque du Soleil, care revine în România cu spectacolul Alegria și noi sărituri îndrăznețe, acrobații spectaculoase și jonglerii cu obiecte în flăcări.

 

De asemenea, sâmbăta aceasta, la Godot Cafe-Teatru, de la ora 19:00 ești invitat la piesa Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă, scrisă de dramaturgul american Rajiv Joseph. Piesa urmărește modalitățile întâmplătoare prin care un bărbat și o femeie sunt readuși împreună și din nou separați pe parcursul a 30 de ani.

 

La Muzeul de Artă al României este deschisă în continuare expoziția Lucian Bernhard – Publicitate și Design la începutul secolului XX și expoziția Gravuri de Utagawa Kuniyoshide – Imagini ale lumii trecătoare: Războinici și poeți, actori și femei frumoase, iar la Muzeul Național de Artă Contemporană, expoziția GOOD GIRLS. Memorie, dorință, putere – artă produsă de femei.

 

De asemenea, îți reamintim că acesta este ultimul weekend în care poți participa la proiectul Cu Bastonul prin București, un proiect prin care poți descoperi  într-un mod diferit istoria Bucureștiului.        

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here