Recomandari pentru weekendul 31 Mai-2 Iunie

0
606

Evenimentul acestui weekend, Bookfest, adică Salonul Internațional de Carte al Bucureștiului, are loc în aceste zile la Romexpo. Anul acesta, în cadrul târgului, va fi sărbătorită cultura de limbă germană, fiind invitate Germania, Elveția și Austria, în cadrul unui program inițiat la Frankfurt: Trei țări, aceeași limbă. Printre cei care vor fi prezenți la târg și vor interacționa cu cititorii se află Neagu Djuvara, Lucian Boia și Emil Hurezeanu.

 

Tot în acest weekend îți recomandăm o vizită la festivalul de film Czech Film Hunting 2013, unde vei putea urmări filme de Miloš Forman și Jan Švankmajer, printre alții.  Sâmbătă, începand cu ora 21:00, în Garajul Ciclop va rula filmul Upír z Feratu/ Ferat Vampireiar duminică, de la aceeași oră, filmul Amadeus, în Grădina Muzeului George Enescu.

 

Dacă vrei să mergi la o premieră de film, s-ar putea să fii dezamăgit, pentru că este una singură. Este vorba de un nou film din seria The Hangover. De data acesta nu va avea loc nicio nuntă, însă Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms) și Alan (Zach Galifianakis) se reunesc pentru o rundă nouă de gaguri.

 

Czech Film Hunting nu e singurul festival care se desfășoară în acest weekend. Festivalul Internațional de Teatru B-FIT In The Street are loc tot în aceste zile, pe străzile și în piețele din centrul Bucureștiului. Acrobați, jongleuri, instrumentiști și alți artiști din România și din Europa vor susține o serie de reprezentații.

 

Tot la capitolul teatru, la cafeneaua Godot se joacă un spectacol regizat de Radu BeliganFă-mi loc, iar la TNB poți vedea și sâmbătă, și duminică spectacolul care i-a adus lui Alexandru Dabija Premiul UNITER pentru Regie în 2013 – Două loturi. Nu în ultimul rând, la Teatrul Bulandra se vor juca piesele Voiajul domnului Perrichon și Meșteșugul vieții.

 

Dacă îți plac jazzul și boemia, vei merge foarte probabil la Green Hours International Jazz Fest 2013. La festival vor lua parte mai ales jazziști români, dar și artiști din Polonia, Israel, Austria, Germania sau Statele Unite. Evenimentul are loc în grădina Green Hours, iar intrarea se va face începând cu ora 18:00.

Tot la capitolul muzică originală, vineri este ultima zi a Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi, un festival al muzicii contemporane sofisticate. 

 

Dacă te tentează un traseu propriu al muzeelor în acest weekend, poți începe cu expoziția Tiei Peltz de la Muzeul Cotroceni, care se încheie pe 2 iunie sau cu expoziția de artă lettristă de la MNAC, care și ea va lua sfârșit pe 3 iunie. În rest, continuă la Muzeul Antipa The Human Body, dar și Expoziția de Fluturi Tropicali Vii, Comorile Chinei la Muzeul Național de Istorie, iar la MNAC, Mircea Cantor și Camera de Oaspeți.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here