Recomandari pentru weekendul 30 august – 1 septembrie

0
638

În acest weekend începe cel mai important eveniment cultural românesc din acest an: Festivalul de muzică George Enescu. Dacă nu ai bilete la concertul ce va fi susținut de Staatskapelle Berlin sub bagheta lui Daniel Barenboim cu casa închisă,  mai ai timp să găsești bilete la concertul de orgă de la Ateneu de duminică.

 

În afară de debutul Festivalului Enescu duminică seara, ultimul weekend de vară nu se anunță foarte plin în București. Un festival dedicat artei noi, de la muzică și fotografie la film – InnerSound New Arts Festival 2013, festivalul de teatru Undercloud care se încheie sâmbătă și două premiere de film.

 

Având în vedere vremea de afară, cea mai bună alternativă pentru acest weekend sunt muzeele. Ai ocazia să vezi toate expozițiile interesante din București pe care le-ai tot amânat pentru că ba era vremea prea frumoasă, ba era programat un concert de neratat. La Muzeul Național de Artă (MNAR) poți vedea expoziția dedicată lui Lucian Bernhard, artistul care a revoluționat arta poster-ului modern. Tot la MNAR este deschisă o expoziție de gravuri japoneze, Imagini ale lumii trecătoare: Războinici şi poeţi, actori şi femei frumoase. Gravuri de Utagawa Kuniyoshi.

 

Dacă vrei să vezi Bucureștiul de pe terasa Casei Poporului și să vizitezi câteva expoziții de artă contemporană, atunci fă-ți timp și pentru Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), unde poți vedea Good Girls, expoziția a 63 de artiste internaționale. De asemenea, dacă nu ai avut încă ocazia, te așteaptă expoziția eveniment a lui Mircea Cantor

 

Dacă ai chef de un film, ar fi bine să știi că weekendul acesta va avea premiera comedia We’re the Millers cu Jennifer Aniston, Jason Sudeikis, Emma Roberts și Will Poulter. Filmul este povestea lui David, un traficat de droguri, care pentru a transporta în siguranță o cantitate mare de marijuana în Mexic, își întemeiază o familie falsă cu ajutorul unei stripteuze, o adolescentă fugită de acasă și un adolescent naiv.
 
 
 

De asemenea filmul de acțiune 2 Guns va intra de vineri în cinematografe. Filmul cu Denzel Washington  și Mark Wahlberg îi urmărește pe cei doi interpretând rolurile unor ofițeri sub acoperire, care se suspectează reciproc de crimă, până când trebuie să se infiltreze într-un cartel de droguri mexican.

 

Pe lângă festivalul de teatru Undercloud, în materie de teatru poți vedea sâmbătă, la Godot Cafe Teatru, de la ora 22:00, spectacolul de comedie O piesă deșănțată cu Radu Iacoban, Marius Manole, Lia Bugnar, Dorina Chiriac și Andrei Hutuleac care prezintă experiența a două cupluri care își petrec noaptea împreună.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here