Recomandari pentru weekendul 28-30 iunie 2013

0
784

Evenimentul lunii iunie se întâmplă chiar în ultima zi a acesteia, pe 30. Este vorba despre concertul de jazz al cântăreței canadiene Diana Krall, una dintre cele mai bune ale generației ei. Având în vedere că a mai fost o dată în România și știm cât de bună este live și că, în plus, atmosfera Sălii Palatului se va transforma de nerecunoscut în una a unui club de jazz, îți recomandăm să n-o ratezi.

 

Trecând la alt gen, sfârșitul de săptămână vine cu patru premiere de film, care vor fi atât pe placul iubitoriilor de comedie, cât și a celor care vor vrea să vadă o dramă sau un film de groază. Before Midnight, a treia parte a trilogiei Before, este unul dintre filmele  pe care le poți urmări în acest weekend. După Before Sunrise (1995) și Before Sunset (2004), povestea de dragoste dintre Jesse (Ethan Hawke) și Celine (Julie Delpy) continuă, dar în postura de părinți căsătoriți.

 

Schimbând registrul, Ethan Hawke apare și în The Purge, un film cu o premisă interesantă filosofică, dar care este exploatată mai ales pentru potențialul horror: în anul 2022, guvernul Statelor Unite declară legală, timp de 12 ore, orice fel de infracțiune, inclusiv crima.  

 

Dacă îți plac comediile, poți alege filmul The Internship, cu Owen Wilson și Vince Vaughn, ale căror personaje încearcă să își demonstreze capabilitatea în contextul noii ere digitale, înscriindu-se la un internship la Google. Dar nu este singura comedie cu premiera în acest weekend, vom avea parte și de o comedie canadiană, Starbuck, care spune povestea unui donator al unei clinici de fertilizare, care descoperă după 20 de ani ca este tatăl a 533 de copii.

 

Iar dacă vrei să vezi filme românești, îți propunem 10 scurtmetraje românești realizate în ultimul an, proiectate la Să film!.

 

Dacă vrei să mergi la teatru în weekend se joacă Îngeri în America, o piesă care a luat premiul Pulitzer în 1993 și a fost ecranizată de HBO într-o miniserie de succes. Acțiunea se petrece la jumătatea aniilor ’80 și urmărește destrămarea a două cupluri în contextul ravagiilor provocate de virusul HIV în rândul homosexualilor americani. Piesa se va juca vineri și sâmbătă, de la ora 19:00, la Teatrul Metropolis.

 

De asemenea, în fiecare seară de weekend, la The Light Cinema (Liberty Mall) va fi difuzată de la Opera din Paris una dintre cele mai vechi piese de balet romantice puse în scenă, La Sylphide.

 

Iar pentru pasionații de benzi desenate, sâmbătă și duminică va avea loc a treia ediție ComicsFest, în cadrul căreia vor avea loc lansări, ateliere, proiecții sau discuții cu creatorii de benzi desenate. Evenimentul are loc la Galeria Saint Ink (Str. Doamnei, nr.3).

 

Tot pentru acest weekend este bine de știut că Bucharest Music Film Festival va continua în Piața George Enescu cu audiții de muzică clasică și proiecțiile unor înregistrări de concerte și spectacole de operă. Îți recomandăm mai ales concertul lui Alexander Bălănescu de sâmbătă.

 

De asemenea, expoziția Publicitate și Design la începutul secolului al XX-lea, care cuprinde creații ale artistului Lucian Bernhard, aflat la originea posterului contemporan, este în continuare deschisă la Muzeul Național de Artă al României, precum și expozițiile Comorile Chinei de la Muzeul Național de Istorie și cea de Fluturi Tropicali Vii de la Muzeul Grigore Antipa. Iar pentru cei care nu au apucat încă să viziteze expoziția The Human Body, au ocazia și în acest weekend.         

SHARE
Articolul precedentKrzysztof Kieslowski – Cinema Lesson in Three Colors: Blue
Următorul articolAmerican Hustle
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here