Recomandari pentru weekendul 21 – 23 decembrie in Bucuresti

0
616

Ne așteaptă încă un weekend plin de evenimente, chiar pe sfârșit de an. În cinematografe intră trei filme interesante, teatrele au programate multe spectacole, inclusiv un spectacol nou la Teatrul Național, iar la capitolul muzică, trei mari cântărețe de operă se întorc în România pentru un concert de Crăciun la Sala Radio. Este vorba de Ruxandra Donose, Adina Nițescu și Teodora Gheorghiu.

 

Dacă te îndrepți spre cinematografe, ai de ales între mult-așteptata fantezie semnată Ang Lee Life of Pi sau o comedie: fie atipica Seven Psychopathscu o distribuție tentantă -, fie The Angels' Share– câștigătorul premiului special al juriului la Cannes în acest an. 

 

Făcând trecerea la teatru, Anul Caragiale se încheie cu o premieră din decembrie: spectacolul Năpasta, în montarea regizorului Radu Afrim. Și tot la TNB, poți merge la una dintre cele două reprezentații susținute de Ion Caramitru și Horațiu Malaele sâmbătă: Caramitru și Mălăele, Un Crăciun și două stele.

 

La Odeon se va relua Micul Prinț, iar la Bulandra comedia Obiceiuri necurate. Godot îți prezintă  Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă cu Tudor Aaron Istodor, iar la UnTeatru poți vedea Un tramvai numit dorință.

 

Cum spuneam, în această vineri are loc un concert de operă de Crăciun sub îndrumarea dirijorului Tiberiu Soare: Cele trei dive, la Sala Radio. Hibernalul de chitară se încheie cu o seară de muzici vechi și noi la BNR, iar Luiza Zan și Jimmy Cserkesz vor susține la Godot un concert special de sărbători

 

Dacă vrei să te retragi pentru o oră-două în liniștea unei expoziții, la MȚR se deschide vineri expoziția Războiul împotriva țărănimii. Anii colectivizării (1949-1962). Dar de neratat este expoziția de gravuri semnate Francisco Goya la MNAR:  Goya, cronicarul tuturor răƒzboaielor: Dezastrele și fotografia de răƒzboi.

 

Dacă vrei să te relaxezi căutând cadouri într-o altă atmosferă decât cea de mall, poți merge la ediția specială de Crăciun a Green Fair sau la târgul Made în RO – Design românesc de dat în dar, care propune vizitatorilor obiecte unicat sau în serie limitată, realizate exclusiv de designeri români.

 

Pe de altă parte, expoziția cu vânzare Suvenir de Iarnă continuă, la fel și Târgul de Crăciun de la Sala Dalles, Bookfest de la BNR sau Târgul Cărtureștilor

SHARE
Articolul precedentLuiza Zan- Calare
Următorul articolConcert de Craciun: Luiza Zan & Jimmy Cserkesz
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here