Recomandari pentru weekendul 18-20 octombrie

0
925

Ce să fie weekend-ul acesta? Un nou film românesc? O piesă de teatru în premieră? O expoziție cu haine ale viitorului? Sau un festival dedicat ceaiului și cafelei? Lista cu posibile modalități de a-ți petrece timpul la acest sfârșit de săptămână este lungă. Iată și recomandările noastre.

În continuare, weekend-urile lunii octombrie ’se laudă’ cu multe premiere cinematografice. Pentru început, îți recomandăm filmul românesc, Câinele Japonez. Primul lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu spune povestea revederii dintre un bătrân și fiul său. După ce Costache Moldu (Victor Rebengiuc) își pierde soția din cauza unui dezastru natural, fiul său revine în țară pentru a-i da o mână de ajutor, alături de soția sa japoneză și fiul lor. Poți citi recenzia noastră aici.

Prisoners este un film pe care mulți critici îl consideră la același nivel cu filme precum Se7en sau Mystic River. Regizată de canadianul Denis Villeneuve (Incendies) și nominalizată la Oscar în 2010 pentru cel mai bun film străin, producția urmărește povestea dispariției a două fetițe și disperarea unui tată (Hugh Jackman) împins să recurgă la măsuri extreme pentru a le găsi.

Man of Tai Chi îl are ca protagonist pe Tiger Hu Chen, un cascador foarte apreciat la Hollywood și recunoscut pentru coregrafia scenelor de luptă din filme precum The Matrix, Kill Bill sau Charlie’s Angels. În acest nou film el interpretează un tânăr expert în arte marțiale care acceptă să participe la lupte underground pentru a salva templul maestrului său. Personajul negativ este interpretat de Keanu Reeves, care este și regizorului filmului.

Un remake al unui horror clasic regizat de Brian De Palma, Carrie, va intra de vineri în cinematografe. Kimberly Pierce (Boys Don’t Cry) vine cu o nouă abordare a poveștii lui Stephen King, despre o adolescentă hărțuită de colegi. În rolurile principale le vom întâlni pe Chloe Grace Moretz și Julianne Moore.       

De asemenea, duminică va începe Bucharest Jewish Film Festival, cu o selecție de 40 de filme internaționale, multe dintre ele în premieră în România. Filmele vor rula la Sudioul Horia Bernea (MȚR) și la Cinema Elvira Popescu.

Celor care vor să meargă la teatru, le recomandăm piesa XXL  (Fat Pig) scrisă de Neil  LaBute și regizată de Cristi Juncu. Spectacolul se învârte în jurul ideii de superficialitate și judecații oamenilor care trăiesc într-o lume în care înfățișarea este cea mai importantă, iar aparențele trebuie protejate. Piesa se va juca duminică, la Teatrul Act.

Șarpele în iarbă poate fi urmărit de la ora 20:00 la Teatrul Bulandra (Sala Liviu Ciulei). Acțiunea are loc în întregime în grădina casei familiei Chester, cadrul revederii a două surori bântuite de amintirea și abuzurile tatălui lor.                        

O expoziție nouă și interesantă a fost deschisă la începutul acestei săptămâni la Muzeul Național de Istorie a României. Expoziția Futurotextile îți propune o nouă ’linie vestimentară’ creată din materiale ale viitorului cu piese ce combină tehnologia cu arta și moda haute couture. Rochia din celuloză care crește singură datorită unor bacterii care fermentează vinul este doar un exemplu care se pare ca va face parte din garderoba viitorului.

Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână se va desfășura în continuare și festivalul Tea&Coffee la Sala Dalles. Diverse sortimente de ceai și cafea vor fi expuse și vor avea loc numeroase demonstrații de latte art și de preparea a cocktail-urilor din ceai și cafea.

Și tot la Sala Dalles, vineri va avea deschiderea un festival dedicat promovării valorilor culturale și a gastronomiei exotice din China, Japonia, Coreea de Sud, Vietnam, India și Turcia. Asia Fest este un prilej prin care poți lua parte la demonstrații de dans indian, workshop-uri de machiaj japonez, ateliere de caligrafie sau expoziții de costume tradiționale.

De asemenea, la Romexpo are loc prima ediție a Târgului Național pentru Artizanat și Meșteșuguri, eveniment ce sprijină acest tip de artă și promovează tradițiile populare românești. Evenimentul include și ateliere de lucru pentru cei care vor să descopere modul în care sunt fabricate aceste produse și să înțeleagă mai bine nevoia păstrării tradițiilor artizanale.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here