Recomandări pentru weekend-ul 30 ianuarie – 1 februarie

  0
  427

  Ce repede a trecut prima lună din an, nu-i așa? Și acest lucru e prilej de bucurie fiindcă avem ocazia să-i vedem pe renumiţii acrobați de la Cirque de Soleil în cea mai nouă producție, Quidam. Probabil că în acest punct va fi foarte greu să găsiți bilete, dar merită să încercați. Dacă nu reușiți, se întâmplă și alte lucruri interesante în oraş.

   

  În weekend-ul acesta vizionăm în premieră…

   

  The Imitation Game. Jocul codurilor. Filmul, nominalizat la Oscar, are în centru figura matematicianului Alan Turing (Benedict Cumberbatch), cel care a spart Enigma – codul în care se realizau transmisiunile naziștilor.

  Yellowbird – Pene galbene.Yellowbird este un pui de pasăre care nu a putut migra împreună cu familia lui în țările calde, iar acum se află în căutarea unei noi familii.

  The Wedding Ringer – Nuntaşi de închiriat. Comedie despre tip de treabă pe nume Doug (Josh Gad) care urmează să se căsătorească cu femeia visurilor sale. Neavând niciun prieten apropiat care să-i fie cavaler de onoare, apelează la serviciile companiei Best Man, Inc., care furnizează cavaleri de onoare. 

  Wild Card – Joc periculos. Thriller cu Jason Statham în rolul unui fost soldat şi mercenar, Nick, ce-şi face veacul prin casino-urile din Las Vegas, a cărui viaţă e dată peste cap de o fata pe care nu o cunoaşte şi care apare bătută la un spital din oraş.

   

  În weekend-ul acesta citim…

   

  O recenzie a filmului nominalizat la premiile Oscar, The imitation game, de la The Telegraph.

   

  Despre ilustraţiile sinistre realizate de Harry Clarke în 1919, pentru volumul Tales of Mystery and Imagination al lui Edgar Allan Poe.

   

  Despre misoginismul din cartea The Crows of Pearblossom şi ilustraţiile ei, singura carte pentru copii scrisă de Aldous Huxley, la zece ani după succesul obţinut de Brave New World (Minunata lume nouă).

   

  Despre personajele idilice feminine din pozele fotografei newyorkeze Shae DeTar.

   

  În weekend-ul acesta ascultăm…

   

  Hiturile Ettei James, care s-a născut pe 25 ianuarie şi poate vizionăm şi filmul Cadillac Records în care o regăsim, interpretată de Beyonce Knowles.

   

  În weekend-ul acesta mergem la…

   

  Cirque du Soleil – Quidam. Cunoscuții acrobați revin în România cu un spectacol despre lumea imaginară a unei fetițe neglijate ce prinde viață pe ringul de circ.

  La țigănci – Labirint senzorial. Teatru interactiv unde vom putea experimenta întâmplările  profesorului Gavrilescu, protagonistul rătăcit prin casa blamată unde se ascund nişte prezenţe misterioase din nuvela lui Eliade.

  Distopie. Shakespeare. Remix– piesă de teatru ce reflectă o viziune apocaliptică asupra societăţii contemporane. Luând ca model principiile unui joc video, regizoarea descompune şi remixeaza textele dramatice scrise de Shakespeare şi le aruncă într-o lume adusă în pragul degradării finale.

  ALT AER – Jan Švankmajer & Grupul Suprarealiştilor Cehi şi Slovaci, care ne aduce în premieră în România lucrări ale celor mai importanţi artiști suprarealiști din Cehia și Slovacia.

  Minunata lume a basmelor şi poveştilor – expoziţie la MNIR unde copii şi părinţi vor putea vedea sute de ilustraţii care au înfrumuseţat lumea copiilor începând cu secolul al XIX-lea şi continuând cu anii ’60 şi ’80.

  Cugetări Telurice. Expoziţie cu şapte artişti in viziunea cărora teluricul poate fi exprimat prin simboluri ce unesc partea mundană a naturii umane cu latura spirituală, îmbinând culoarea expansivă, linia dezinvoltă, corporalitatea, ludicul şi căutarea unui sens interior.

  Fotografia ca terapie– Expoziţie Andreea Chiru care este atât psihoterapeut cât și fotograf de artă.

  Squanderers / Risipitori –  expoziţie într-un spaţiu neconvenţional de artă contemporană.

  SHARE
  Articolul precedentThe Matrix (Trailer)
  Următorul articolTed 2 (Trailer)
  Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here