Recomandari pentru weekend-ul 28 martie – 30 martie

0
585

La acest sfârșit de săptămână aveţi ocazia să urmăriţi în premieră filme în cadrul Festivalului Internațional de Film București, dar avem pentru voi şi recomandări de teatru, concerte şi spectacolele de dans.

Weekendul acesta are premiera  în cinematografe filmul La Grande Bellezza, care a câștigat anul acesta premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Pelicula, foarte poetică şi extraordinar de frumoasă vizual, este regizată de Paolo Sorretino şi spune povestea unui jurnalist cunoscut, trecut de 60 de ani, determinat de împrejurări să își reconsidere stilul de viață boem și să acorde mai multă atenție alegerilor pe care le face.

Tot vinerea aceasta va fi lansat și filmul Noah, regizat de Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem For A Dream, The Wresler), care reprezintă o adaptare a poveștii lui Noe din Vechiul Testament. Rolul principal este interpretat de Russell Crowe. Alături de el, din distribuție fac parte Anthony Hopkins, Jennifer Connelly, Emma Watson și Logan Lerman.

De asemenea, pe parcursul acestui weekend are loc și Festivalul Internațional de Film București – BIFF 2014. Pe lângă filmele proiectate în premiera în România, în cadrul acestei ediții a fost introdusă și o nouă secțiune, Focus, dedicată anul acesta cinematografiei chiliene. Programul festivalului poate fi consultat aici.

Concertul acestui sfârșit de săptămână este susținut de Akua Naru și va avea loc vineri în Atelierul de Producție. Cântăreața revine la București împreună cu trupa ei Digflo și va concerta alături de trei artiști autohtoni: Dj Sauce, Tru L și Ufe. Biletele pot fi achiziționate la intrare la prețul de 30 de lei.

Printre spectacolele care se vor juca pe scenele teatrelor  din București weekendul acesta se numără și spectacolul Hoți, o adaptare a textului scriitoarei germane Dea Loher, regizat de Radu Afrim. Piesa prezintă o lume în care oamenii își trăiesc viața ca niște hoți și este compusă din mai multe povești conectate între ele. Spectacolul se va juca duminică la TNB (Sala Studio) de la ora 19:00.

Tot duminica aceasta, la ArCuB, de la ora 19:00 se joacă piesa Vițelul de Aur, adaptată pentru scenă și regizată de Eugen Gyemant după o satiră scrisă de Ilf și Petrov. Povestea îl urmărește pe Ostap Bender (Tudor Aaron Istodor), un escroc care pornește într-o aventură în Uniunea Sovietică a anilor ’20 alături de Șura Balaganov (Cătălin Babliuc).

Vineri de la ora 20:00 va avea loc la Sala Etoile spectacolul Zaronia care deschide stagiunea din București a Cirque Etoile. Zaronia este un spectacol de dans, lumini, culoare, acrobații și efecte speciale, în care peste 30 de artiști redau lupta dintre două forțe care doresc să ia în stapânire un tărâm de legendă.

De asemena, expoziția de desene Rezist-Exist inspirate de acțiunile de protest de la Kiev, cele împotriva explotării de la Roșia Montană sau de Primavara arabă, a lui Dan Perjovschi este în continuare deschisă la Institutul Francez și la Clubul Țăranului. Și expoziția de artă interactivă Use at your own Risk de la MNAC va fi deschisă până sâmbăta aceasta.

SHARE
Articolul precedentLa Grande Bellezza – Orasul ca petrecere privata
Următorul articolGramophonedzie – Why Don’t You
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here