Recomandari pentru weekend-ul 26 – 28 septembrie

0
917

 

Sfârșitul acestei săptămâni ne întâmpină cu multe evenimente distractive numai bune să ne facă să uităm de vremea mohorâtă de afară. Dacă vreți să vă petreceți weekend-ul acasă, avem mai multe sugestii cu lucruri pe care le puteți face din confortul casei 🙂

 

În weekend-ul acesta vizionăm în premieră…

Dans la cour – În curteO comedie franțuzească regizată de Pierre Salvadori cu Catherine Deneuve și Gustave de Kervern ce se desfășoară în curtea unei case. Cei doi joacă rolurile unei pensionare, respectiv a unui musician care renunță subit la cariera sa pentru a deveni un portar de bloc în Paris.

PlanșaO dramă autohtonă în care un fost campion la scrimă, retras din cauza unui accident dezvoltă o relație specială cu Anda, în baza pasiunii pentru sport și spre nemulțumirea iubitului ei Mircea.

The Equalizer. Un blockbuster american cu Denzel Washington în postura de erou care se luptă cu gangsterii ruși pentru a face dreptate. Filmul este inspirat dintr-un serial TV de succes cu același nume, din anii '80.

 

În weekend-ul acesta citim…

Despre eseul scris de Virginia Wolf despre lipsa autenticității native a autorilor americani stabiliți în străinătate și felul în care cei vizați au reacționat la articolul lui John Colapinto din The New Yorker.

Tot un articol de la The New Yorker despre moda franțuzească în anii '47 – '57. De ce e importantă? Fiindcă așa cum a spus Diana Vreeland (Vogue), moda „e ca aerul, și se schimbă continuu. Poți să vezi revoluțiile apropiindu-se în vestimentație. Poți să vezi și să simți totul în vestimentație.”

Și ne amuzăm cu acest articol în care Tyler Adam Smith, ne prezintă 100 de coperte create de el pentru cărți care ar fi trebuit să fie scrise de figurile importante din istorie precum Socrate, Richard Dawkins sau Frida Kahlo. Proiectul a fost creat cu ocazia Zilei Internaționale a Alfabetizării, sărbătorită pe 8 septembrie.

 

În weekend-ul acesta ascultăm…

Cântecele lui Ray Charles. Marțea aceasta s-a comemorat ziua de naștere a artistului și poate că ar fi binevenit să ne amintim de el și vizionând filmul biografic al acestuia, câștigător a două premii Oscar, în rolul principal avându-l pe Jamie Foxx.

Cover-ul făcut de o orchestră filarmonică românească după cântecul trupei Coldplay, A Sky Full of Stars. Membrii trupei britanice au fost încântați de rezultat, așa că au afișat video-ul pe pagina lor de facebook.

Și noua melodie a lui Damien Rice, I Don't Want To Change You de pe albumul My Favourite Faded Fantasy, realizat după 8 ani de la ultimul.

 

În weekend-ul acesta mergem la…

Spectacolele de stand-up și nu numai din cadrul festivalului Bucharest Comedy Week. Este o șansă unică să-i ascultăm pe comedianții americani și britanici de succes precum Carlos Mencia (27 septembrie), Martin Mor sau Matt Richardson. Pe lângă acestea, vor fi multe evenimente în aer liber, cu intrare gratuită și dacă sunteți dornici de a experimenta, puteți participa la MP3 Experiment din sâmbăta aceasta.

Animațiile digitale de la Kinofest. Anul acesta, festivalul ne aduce o grămadă de genuri din diferite țări din care putem alege pentru a viziona, concerte și prezentări ale unor artiști de profil.

Noaptea caselor, ocazie cu care vom putea vizita și participa la activitățile caselor vechi devenite spații culturale alternative, fie ele workshop-uri despre spoturi publicitare, ateliere de scenaristică, teatru sau muzică live.

Sărbătoarea gastronomiei, unde vom putea merge la ateliere despre mâncarea franţuzească şi chiar să şi gustăm, în timp ce ne delectăm cu filmele şi documentarele pregătite pentru noi de Institutul Francez.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here