Recomandari pentru weekend-ul 16 – 18 mai

0
752

Agenda acestui weekend este completată, pe lângă premierele obișnuite de film, și de o nouă ediție a nopții muzeelor, un eveniment dedicat designului, arhitecturii și esteticii urbane, un festival de muzică clasică, dar și un târg dedicat necuvântătoarelor.

Astfel, vinerea aceasta va avea loc premiera thriller-ul olandez Borgman, nominalizat la Palme D’Or în cadrul Festivalului de la Cannes 2013. Filmul spune povestea lui Camiel Borgman (Jan Bijvoet), un personaj sinistru care se infiltrează în viața unui cuplu, distrugându-le încetul cu încetul fațada de minciuni construită. Merită văzut dacă ești în căutarea unei experiențe cinematografice foarte diferite. Poți citi recenzia noastră aici.

Neighbours este o nouă comedie care va intra în cinematografe săptămâna aceasta, cu Seth Rogen, Zac Efron și Rose Byrne. Mac și Kelly sunt un cuplu căsătorit care se mută împreună cu bebelușul lor într-un cartier liniștit, însă lucrurile devin complicate atunci când în casa de alături se mută sediul unei frății.

Weekend-ul acesta va avea premiera și noul film Godzilla. Ecranizarea explorează latura umană într-un fir narativ în care importanța familiei este împletită cu relația om-natură. Din distribuție fac parte Elizabeth Olsen, Bryan Cranston, Aaron Taylor-Johnson, Sally Hawkins, Juliette Binoche și Ken Watanbe.

Sâmbătă seara va avea loc și noua ediție a Nopții Muzeelor. Pe lângă expozițiile deschise toată noaptea, vizitatorii vor avea parte și de spectacole de muzică, teatru sau proiecții de filme. Programul evenimentului îl poți consulta aici.     

Vineri va debuta și un eveniment dedicat esteticii urbane, Romanian Design Week. Ediția de anul acesta are loc la Palatul Camerei de Comerț din București (Str. Ion Ghica, Nr. 4) și se va concentra asupra spațiului public și comunităților, incluzând câteva domenii precum: design grafic, branding și advertising, arhitectura, planificare urbana și design interior, fashion design, product design, lifestyle design.

Melomanii pot face weekendul acesta o vizită la Mogoșoaia unde are loc ClasicFest 2014. Palatul Brâncovenesc va fi gazda unor concerte de muzică clasică și conferințe susținute de academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici și istoricul de artă Oana Marinache. Programul festivalului este disponibil aici.

Acest sfârșit de săptămână cuprinde și un eveniment dedicat iubitorilor de animale: târgul PetExpo care se va desfășura pe perioada întregului weekend. Aici vei întâlni o mulțime de animale în căutare de stăpân, dar și obiecte vestimentare, lese, cuști, paturi sau sejururi la pensiuni și hoteluri pentru cei mai buni prieteni ai omului. Târgul cuprinde și o secțiune dedicată animalelor exotice, unde poți vizita standurile cu păienjeni, reptile și păsări, dar și o secțiune dedicată acvariilor, unde poți vedea specii de pești rari. 

SHARE
Articolul precedentTricky – Hell Is Around The Corner
Următorul articolDove – Adevarata frumusete
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here